Gündem Son dakika... Cinderes'ten siyah dumanlar yükseliyor!

Son dakika... Cinderes'ten siyah dumanlar yükseliyor!

16.02.2018 - 08:38 | Son Güncellenme:

Patlamaların duyulduğu ve sıcak çatışmanın yaşandığı bölgeden yükselen dumanlar, kilometrelerce öteden görülüyor. Mevzi kaybeden YPG'li teröristler, kıskaca alındı. Zeytin Dalı Harekâtı'nda hezimete uğrayan terör örgütü YPG, Beşar Esad'ın Afrin için harekete geçmesinden memnuniyet duyacağını açıkladı. Bugün Racu'nun güneybatısındaki Hasan Kelkavi ve Celeme köyleri YPG'den alındı. Cinderes bölgesindeki Yukarı Divan köyünde çok sayıda terörist cesedi bulundu, YPG'lilerin yanında Suriye paraları ve rozetler dikkat çekiyor. TSK, harekâtın 28. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1551'e ulaştığını duyurdu. The Times gazetesine konuşan teröriste göre, Türk ordusunun büyüklüğüne kıyasla YPG'li birkaç bin militanın hiçbir şansı yok: "Türkiye adeta bir savaş makinası. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar."

Son dakika... Cinderesten siyah dumanlar yükseliyor

16.20 : Reyhanlı'nın hemen karşısında yer alan Cinderes'ten siyah dumanlar yükseliyor. Türk topçu birliklerinin yoğun atış yaptığı bölgede, sıcak çatışma var.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekâtı'nın başından bu yana çatışmanın devam ettiği Cinderes'te dün Yukarı Divan köyü alınmıştı. Bugün gelen fotoğraflarda Cinderes merkezde patlamaların olduğu görülüyor. Ajanslar ise Atme kampının ardından yükselen dumanları fotoğrafladı.

13.50 : TSK ve ÖSO, Afrin'in Hasan Kelkavi ve Celeme (Kumreşe) köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. YPG'li teröristlerden kurtarılan noktaların sayısı 65 oldu. ÖSO unsurları, Kumreşe köyünden ilk fotoğrafları paylaştı.

12.10 : Zeytin Dalı Harekâtı'nda son dakika... Türk ordusu karşısında yenilen YPG, Beşar Esad'dan resmen yardım istedi. Resmi açıklamada, Afrin'i korumak üzere Suriye ordusunun harekete geçmesinden memnuniyet duyulacağı belirtildi.

Haberin Devamı

11.45 : YPG'li teröristlerden dün alınan Cinderes bölgesindeki Yukarı Divan köyünden ilk fotoğraflar geldi. Köydeki çatışmalarda öldürülen çok sayıda YPG'li var. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda, teröristlerin yanında Suriye paraları ve YPG rozetleri dikkat çekiyor.

09.50 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda öldürülen terörist sayısı 1551.

08.35 : İngiliz The Times gazetesine konuşan İngiliz bir YPG'li terörist, Afrin'de Türkiye'yi durduramayacaklarını bildiğini söyledi.

Huang Lei adlı Çin kökenli İngiliz, Afrin'deki YPG saflarında yer alan beş İngilizden biri. Lei'ye göre, Türk ordusunun büyüklüğüne kıyasla YPG'li birkaç bin militanın hiçbir şansı yok.

Son dakika... Cinderesten siyah dumanlar yükseliyor

Gece gündüz bombalandıklarını anlatan Lei, "Türk birliklerini durdurabileceğimiz konusunda gerçekten şüpheliyim. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var" dedi ve ekledi: "Türkiye büyük bir ülke, adeta bir savaş makinası. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar. Bu savaşı kazanamayacağız."

Çin asıllı İngiliz, üç yıl önce YPG'ye katılmıştı.

08.05 : Beşar Esad rejimi ile müttefiki Rusya'nın YPG'lilerle Tel Rıfat'ta buluştuğu yönündeki haberler yalanlandı.

07.30 : Türk savaş uçakları, doğudaki Bafelyun Dağı ile batı cephesindeki Cinderes ve Şeyh Hadid bölgelerindeki terör mevzilerine gece saatlerinde bomba yağdırdı. Hedeflerin vurulma anı fotoğraflandı.

Son dakika... Cinderesten siyah dumanlar yükseliyor

07.25 : YPG'li teröristlerden dün temizlenen Karri köyünde anti tank füzeleri ele geçirildi.

Haberin Devamı

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 28. gününde tüm gelişmeleri anbean canlı blogla aktaracağız.