Gündem Son dakika: Dilan Polat 'Şampiyonlar Ligi' demişti! Fotoğraftaki tüm fenomenler için harekete geçildi

Son dakika: Dilan Polat 'Şampiyonlar Ligi' demişti! Fotoğraftaki tüm fenomenler için harekete geçildi

28.11.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Dilan Polat’ın ‘'Şampiyonlar Ligi’' diye paylaştığı fotoğrafta bulunan isimler soruşturmaya dahil edildi.

Son dakika: Dilan Polat Şampiyonlar Ligi demişti Fotoğraftaki tüm fenomenler için harekete geçildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti.

Haberin Devamı

Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında mali müşavir Zümrüt Yerebakan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.Ahmet Gün’ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında muhasebeci Gökay Bekar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16 olurken, 10 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

'ŞAMPİYONLAR LİGİ' TESPİT EDİLDİ

Haberin Devamı

Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı ve 'Şampiyonlar ligi' olarak nitelendirdiği fotoğraftaki fenomenler tespit edildi. Fotoğrafta, Eylül Öztürk, eşi Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut çifti, Tolunay-İleyda Topal çifti, Ömer-Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında fotoğrafta tespiti yapılan fenomenler için yurtdışına çıkış yasağı talep edildi.

Son dakika: Dilan Polat Şampiyonlar Ligi demişti Fotoğraftaki tüm fenomenler için harekete geçildi
 

KİLİT İSİM İTİRAFÇI OLDU, KARA PARA DÖNGÜSÜNÜ ANLATTI

Öte yandan Engin Polat ve Dilan Polat soruşturmasında firari olan mali müşavir Zümrüt Yerebakan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu. Tutuklu Ahmet Gün ile birlikte çalışan Yerebakan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında firari olan mali müşavir Zümrüt Yerebakan önceki gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.

Ancak savcılık Yerebakan’ın ifadesini kendisinin alacağını söyleyerek adliyeye getirilmesini istedi. Savcı karşısında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyen Zümrüt Yerebakan bildiği her şeyi savcıya tek tek anlattı.

Haberin Devamı

“ENGİN POLAT RAHATTI”

MASAK raporunun ortaya çıkmasından sonra Engin Polat’ın şirketinde toplantı yapıldığını anlatan Yerebakan, “Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesi ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı” dedi.

İFADELER YAZILI OLARAK HAZIRLANDI

Ataşehir’deki Polat’lara ait şirkette çeklerin imza atılarak verdiğini anlatan Yerebakan, “Bu çek bedellerinden Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polat’lara dönüyor gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler” dedi.

Haberin Devamı

Yerebakan ifadesinin ardından yurtdışı çıkış yasağı koyularak serbest bırakıldı.