Gündem Son dakika: Erdoğan, İstanbul dahil 28 ilin adaylarını yarın açıklayacak

Son dakika: Erdoğan, İstanbul dahil 28 ilin adaylarını yarın açıklayacak

06.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın İstanbul da dahil olmak üzere 12 büyükşehir ve 16 ilde AK Parti’nin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Son dakika: Erdoğan, İstanbul dahil 28 ilin adaylarını yarın açıklayacak

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanlıklarıyla ilgili aday belirleme çalışmasında sona geldi. Erdoğan, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı toplantıyla ilk etapta 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Haberin Devamı

TEBLİĞ EDİLDİ

Yarınki programda yalnızca il ve büyükşehir adayları açıklanacak; ilçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak’tan sonra belli olacak.

Erdoğan’ın yarın adaylarını duyuracağı iller de netleşti. İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Mardin, Muğla, Samsun ve Ordu Büyükşehir belediyeleri ile Giresun, Elazığ, Artvin, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Bayburt’un adayları yarın ilan edilecek. Aday gösterilecek isimlere dün itibarıyla adaylıkları tebliğ edildiği de öğrenildi. Yarın saat 14.00’te başlaması planlanan programda  Erdoğan konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra büyükşehirler başta olmak üzere alfabetik sırayla illerin belediye başkan adayları tek tek açıklanacak.