Gündem Son dakika... Fırtına kenti yıktı geçti! Temizlik yapan kadın yaralandı

Son dakika... Fırtına kenti yıktı geçti! Temizlik yapan kadın yaralandı

13.01.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Tokat'ta etkili olan fırtına nedeniyle metruk bir binanın duvarı devrildi. O sırada bahçede olan genç bir kadın ise yaralandı.

Kent genelinde öğle saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan rüzgar, bazı binaların çatısını uçurdu. Kent merkezinde ise birçok apartmanın tavan şıngılları caddelere savruldu. Mahmut Paşa Mahallesi'ndeki sitede ise 7 katlı apartmanın teras katının çatısı uçarak karşısındaki binanın 5 ve 3'üncü katlarının balkonuna ve park halindeki bir araca zarar verdi. Niksar ilçesinde ise bir evin yanında bulunan ahırın çatısı uçtu. Olayda can kaybı yaşanmazken, binada zarar oluştu.

Haberin Devamı

DUVAR ÜZERİNE YIKILDI

Kent merkezindeki Soğukpınar Mahallesi Bey Sokak'ta oturan Fatma Merve Akar (29), evinin arka tarafındaki bahçede temizlik yaptığı sırada metruk binanın duvarı rüzgarın etkisiyle üzerine yıkıldı. Aile fertlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekiplerince Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Merve Akar tedaviye alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Son dakika... Fırtına kenti yıktı geçti Temizlik yapan kadın yaralandı

ORDU'DA RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

Kabadüz ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ilçedeki bazı evlerin çatıları uçarken, elektrik telleri koptu, ağaçlar devrildi, seralar da zarar gördü. Kabadüz Belediyesi'nce, ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, rüzgarın yanı sıra vatandaşları yangınlara karşı uyardı. Kaya, "İlçemiz genelinde dün gece saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, elektrik arızaları ve yangın gibi olumsuzluk yasanmaktadır. Vatandaşlarımızdan bahçelerinde ateş yakılmamasını ve muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını rica ediyoruz. Tüm kurumlarımız ve ekiplerimiz her türlü olumsuzluklara karşı hareket halindedir" dedi.

Son dakika... Fırtına kenti yıktı geçti Temizlik yapan kadın yaralandı

ŞARKÖY'DE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahalleleri'nde akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtınada bazı evlerin çatıları uçtu, telefon direkleri ile ağaçlar devrildi. Üzerine ağacın devrildiği otomobilde ise hasar oluştu. Çatıları uçan ahırlardaki hayvanlar başka ahırlara götürüldü.

‘VATANDAŞLARIN YARALARINI DEVLET SARACAK’

Şarköy Kaymakamı Şenol Kara, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, fırtınanın zarar verdiği mahallelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Kara, evleri hasar gören vatandaşlara, afette zarar görenlerin yaralarını devletin saracağını söyledi.

‘HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da beraberindeki daire müdürleriyle hasar tespit çalışmasında bulundu. Albayrak, "Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı zarar gören vatandaşlarımız için büyük üzüntü duyuyorum. Can kaybının yaşanmamış olması tek tesellimiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuzda. Her zaman, her durumda olduğu gibi yine halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın" dedi.