Gündem Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'dan ilk sözler: Asıl suçlu onlar!

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'dan ilk sözler: Asıl suçlu onlar!

05.01.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri çifti Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alırken ilk ifadeler de ortaya çıktı.

DAMLA GÜLER / milliyet.com.tr - Arkadaş çevresini yaklaşık 150 milyon lira dolandırıp kayıplara karışan Kıvanç Talu ve Beril Talu yakalandı. Emniyetteki işlemleri biten çift adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Yüzlerce kişinin şikayetçi olduğu Talu çifti 6 ay sonra Türkiye’ye döndü. Gürcistan’dan Türkiye’ye 4 gün önce gelen çift havalimanında gözaltına alındı.

Yaklaşık 4 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan şüphelilere ilk olarak paraların nerede olduğu soruldu. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER: ASIL ONLAR TEFECİLİK YAPTILAR

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri yapılan Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddialarını kabul etmeyen şüphelilerin "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" dedikleri belirtildi.

Haberin Devamı

TUTUKLAMA TALEBİ

Kıvanç ve eşi Beril Talu çifti çift Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Sahtecilik Dolandırıcılık ve Bilişim Suçları Bürosu’na sevk edilen Talu çifti savcılık ifadesinin ardından “Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık” suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Taludan ilk sözler: Asıl suçlu onlar

"VAR BÖYLE DOLANDIRICILAR"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da Göksu Öngören Özgür'e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu;

Gerçekten de aslında var böyle tipler... Kıvanç Talu, 'Var Böyle Tipler' adıyla bir kanal açmıştı ve orada milyonlarca insana ulaşmıştı, abone yapmıştı. Böyle renkli, ilginç, komik şeyleri izleyiciyle paylaşıyordu.

'Var Böyle Tipler', 'Var Böyle Dolandırıcılar' moduna geçtiler. Gerçekten de insanları kandırmışlar. Kolay yoldan çok para kazanmak maalesef bu tip insanlar vatandaşın duygusunu kullanıyorlar. Yatırım yapmadan, üretmeden, çalışmadan çok yüksek miktarlarda para kazanacağı algısı oluşturuyorlar.

Son dönemde Seçil Erzan'dan Polatlara, fenomenlere... Fenomenler dünyasında gerçekten de bu dolandırıcılık olayları ve yasa dışı yollardan para kazanmak isteyenler çok artmaya başladı. Bunu da şöyle değerlendiriyor; Bir kere halkın sevdiği bir tipleme haline geliyorlar. Aslında inandırıcılıkları artıyor. Vatandaş da şöyle bir algı oluşuyor; O kadar takipçisi var. Böyle bir yaşamı var. Bizi kesinlikle dolandırmaz.

Haberin Devamı

 

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Taludan ilk sözler: Asıl suçlu onlar

Dolandırmaya da ilk en yakınlarından başlıyorlar. Kıvanç Talu ve eşi kendi kuaförlerini dolandırmış mesela. Kendi şoförlerini dolandırmış. Kendi iş arkadaşlarını dolandırmış. Bu tür dolandırıcılıkta ilk temas en yakınındaki kişilerle oluyor. Siz paranızı teslim edebilmeniz için o kişiyi tanımanız, güvenmeniz gerekiyor. Bunu Seçil Erzan örneğinde de gördük. Ona güvenen, tanıyan kişiler para yatırıyor. Bunlar da aynısını yapmışlar. Demişler ki; 'Çok karlı bir reklam işimiz olacak. Herkes parasını 2-3'e katlayacak. Bize yatırım yapın, çok kazanın' demişler. Tabi herkes bunlara inanmış, güvenmiş.

Karlı reklam yatırımı vaadiyle en yakınlarından başlayıp 150 milyon gibi bir parayı almışlar ve kaçmışlardı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Taludan ilk sözler: Asıl suçlu onlar

'PONZİ SİSTEMİ'Nİ KULLANDILAR

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz da ayrıntıları aktardı; Kamuoyunda özellikle büyük bir gündem yaratmıştı. Kıvanç Talu ve Beril Talu 'Var Böyle Tipler' isimli bir kanaldan yapmış oldukları paylaşımla biliniyorlardı. 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtıkları iddia ediliyordu. Tabi şikayetler o günden bu yana her geçen gün arttı. Polis ekipleri harekete geçti.

Son dakika bilgisi olarak aktaralım; sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Şu anda da Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade işlemleri devam ediyor. 

'Ponzi Sistemi' adını sıklıkla duyduğumuz bir dolandırıcılık yöntemiydi. İşte bu yöntemi kullanarak özellikle yakın çevrelerinin paralarını kullandıkları, sonrasında ise bu paraları alarak yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti.  Çiftin özellikle bu 'Ponzi Sistemi' ile yapmış oldukları dolandırıcılığı bir reklam işi adı altında gerçekleştirdikleri de polis ekipleri tarafından tespit edildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Taludan ilk sözler: Asıl suçlu onlar

KIVANÇ TALU KİMDİR?

Memur bir ailenin çocuğu olan Kıvanç Talu, 1988 yılında Ankara'da dünyaya geldi. "Var Böyle Tipler" adıyla çektiği kısa, komik videolarla tanındı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2007 yılında reklam yazarı olarak çalışmaya başladı. Ardından pek çok farklı ajansta kariyerini devam ettirdi. 2016 yılında tasarım direktörlüğü görevinden ayrılıp oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya alanlarında bireysel olarak çalışmaya başladı. Bunun yanı sıra 2015 yılından bu yana "Var Böyle Tipler" adlı Instagram sayfasını yönetiyor.

Gözaltına alınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Taludan ilk sözler: Asıl suçlu onlar

BERİL TALU KİMDİR?

Beril Talu, 1991 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İzmir Özel Türk Koleji'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Beril Talu, çeşitli reklam ajanslarında çalıştı.