Gündem Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı!

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı!

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli saldırısından üzücü son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce   patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Asteğmen Ömer  Baydili ve Jandarma Er Latif Aşıkmuslu için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi.

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı

Son dakika haberleri: Fatih Camisi'nde düzenlenen tören öncesinde, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.Şehit cenazelerinin musalla taşına konulması sırasında, yakınları şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını öperek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehitler için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ali İmran suresinin şehitlere ilişkin ayetini okuyarak, "Bugün iman, vatan, ezan, milletimizi millet yapan yüce değerler uğruna canlarını veren şehitler kervanına iki değerli Mehmetçiğimizi katarak ebediyete uğurluyoruz." dedi.

Şemdinli'deki saldırıda şehit olanlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Görmez, "Allah makamlarını, mekanlarını cennet eylesin. Şehadet, ölümü öldürmek olan bir imandır. Şehitlik zalimin kahrını, katilin lanetini arttıran yüce bir makamdır. Nasıl yüce değerler uğruna can verenler için, Allah'ın ebedi merhameti haksa bu kardeşlerimizi öldürenler de Allah'ın gazabından kurtulamayacaktır. Şehitlerimizin bizim üzerimizdeki en büyük hakkı; uğruna canlarını verdikleri birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrar etmek ve zerre kadar taviz vermemektir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Helallik alınmasının ardından Piyade Asteğmen Ömer Baydili'nin babası Samim Baydili, oğlunun tabutuna sarılıp öperek, "Yeter, yeter, artık ne olur yeter." dedi.

Daha sonra, şehit Piyade Asteğmen Ömer Baydili'nin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Jandarma Er Latif Aşıkmuslu'nun naaşı ise memleketi Çankırı'ya gönderildi.

Cenaze törenine, Ömer Baydili'nin babası Samim, annesi Elif ve ağabey Ömür Baydili, Latif Aşıkmuslu'nun babası Kamil ve annesi Elif Aşıkmuslu, şehitlerin yakınları ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı kurum ve kuruluşlar çelenk gönderdi.

ŞEHİDİN BABASI BAYGINLIK GEÇİRDİ!


Sağlık görevlileri, baba Altınok'u ambulansa taşıyarak müdahale etti. Baba Altınok, törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisi'ne sağlık görevlilerinin gözetiminde getirildi. Şehit Altınok'un Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda tören alanına taşındı.

Haberin Devamı

Törende anne Ayten Çalışkan'ın, bir kadın askeri personelin desteğiyle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin nişanlısı Şükran Güzel ise tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Güzel'i bir kadın askeri personel teselli etmeye çalıştı. Altınok'un naaşı, Müftü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine götürülerek, toprağa verildi.

Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, siyasi parti il temsilcileri, polis ve askeri erkan, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞLAYAN ASKERİ ÖPTÜ, GÖZYAŞLARINI SİLDİ

PKK'lı teröristler tarafından Şemdinli'deki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 5 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Sözleşmeli er Aydoğdu'nun cenazesi, Van'daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Havaalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde getirilerek helallik alındı. Şehit Aydoğdu için öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Abdullah Erin, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, protokol üyeleri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi. Şehidin kardeşleri ise, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aydoğdu'nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü'nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu'nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.


TERHİSİNE 4 AY VARDI

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan jandarma er 20 yaşındaki Erkan Özdemir'in, Düzce'nin Yığılca İlçesi Aydınyayla Köyü'ndeki babaevinde acı var.

Vatani görevini yaparken terhisine 4 ay kala şehit olan Erkan Özdemir'in köyde oturan babaannesi Hatice Özdemir'e acı haberi dün akşam Kaymakam Muhammed Furkan Sancaktutar verdi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehidin Balıkesir'de yaşayan babası Şenol ve annesi Havvagül Özdemir de bugün köye geldi. Şenol Özdemir, Türk bayrakları asılan kerpiç evin önünde taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu. "Ciğerim gitti, parçalandı" diyerek gözyaşı döken Şenol Özdemir'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, ikindi namazından sonra köyde toprağa verilecek.

ŞEMDİNLİ'DE KEPENKLER AÇILMADI

Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakoluna PKK’lı teröristler tarafından dün düzenlenen intihar saldırısında 10’u asker 15 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından bugün Şemdinli ilçe merkezi sessizliğe büründü.
Teröre tepki amaçlı ilçe merkezinde kepenkler açılmazken, cadde ve sokaklar ise boş kaldı.



ŞEHİTLER BÖYLE UĞURLANDI!

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Kontrol Noktası'na PKK'lı teröristin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düşen askerler için Van'da uğurlama töreni düzenledi. Sabah şehitlerden önce 4'ü için tören yapıldı.

Şemdinli'de dün PKK'lı teröristler Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 10 asker şehit olurken 8 vatandaş yaşamını yitirdi. Bugün Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda, şehitlerden Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu için tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu.

Duanın ardından şehit Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur Kahramanmaraş, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu Adıyaman, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok Adana ve Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu Malatya'ya gönderilmek üzere uçağa konuldu. Şehit olan 6 asker için de ikinci bir tören yapılacağı belirtildi.

İŞTE ŞEHİT ASKERLERİN YÜREK YAKAN HAYAT HİKAYELERİ

ANNESİ ACIYA DAYANAMADI

Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Alaşehirli Er Evren Kara'nın baba ocağına ateş düştü. Terhisine 1 ay kala şehit olan oğlunun acısına dayanamayan anne Menduha Kara fenalaşarak hastaneye kaldırılırken, baba Galip Kara gözyaşlarına boğuldu.

Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Er Evren Kara'nın Killik Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi aileye Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ve Alaşehir Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Mehmet Kıyıcı verdi. Haberi alan anne Menduha Kara fenalaşırken, baba Galip Kara gözyaşlarına hakim olamayarak "Sabah annesiyle konuşmuş. Haberi şimdi komutanlardan aldık. Öğlen saatlerinde karakolu aradık ama sonuç alamadık. Vatan sağ olsun" dedi.

Türk Bayrağı asılan şehidin evinin önünde Alaşehir Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Anne Menduha Kara ise, "Oğlum uyandın mı dedim, 'uyandım anne karakola gidiyorum' dedi. Oğlum buralar karanlık oralarda hava nasıl dedim, anne buralar güneşlik dedi. Buralar güzel ana ben kapatıyorum dedi. Ben ona oğlum demiyordum, paşam diyordum. Yavrularım siz benden hep üstün olun diyordum dualarımda. Onun abisi Bosna Hersek'te Barış Gücü askeriydi, oralardan çıktı geldi, buna kim ne yaptı" dedi.

Şehit Er Evren Kara'nın cenazesinin yarın ikindi namazından sonra Pazar Camii'nden son yolculuğunu uğurlanacağı öğrenildi.


Evlenecekti
Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Acı haber, Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından şehidin babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi. Acı haberi alan anne Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek ağladı.
Şehidin, babası Hacı Yusuf Aydoğdu’nun yaşadığı evin en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısıyla evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.

‘Anamızın duasıyla geldik’

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı


Şehit Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook’ta en son paylaştığı fotoğrafa, “Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz” yorumu yaptığı görüldü.

Samsun’dan 2 asker şehit

Son dakika haberi: Babası acıya dayanamadı


Şehit olan 10 asker arasında Samsunlu uzman çavuşlar Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar’ın da bulunduğu haberi ailelerine ulaştı.Aksu’nun annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu’nun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’nde yaşadıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşinin ise İstanbul’da olduğu kaydedildi. Samsunlu diğer şehit Ercan Bayraktar’ın da, Atakum ilçesinden olduğu ve ailesinin İstanbul’da oturduğu belirtildi.

Komşu haber verdi
23 yaşındaki er Özkan Altınok’un acı haberi, Adana’daki yakınlarını yasa boğdu. Nişanlı olan Altınok’un şehit düştüğü haberini, otobüs şoförü olan baba Celal Altınok’a oturduğu Adana’nın Yüreğir ilçesindeki evine gelen askeri yetkililerden öğrenen komşuları telefonla bildirdi. Baba Celal Altınok’un Adana’ya döndüğü belirtilirken, şehidin annesi Ayten Çalışkan’ın Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nde yaşadığı öğrenildi.

Ceylin yetim kaldı
Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur da şehit askerler arasında. Şehidin 5 yaşında Ceylin isimli kız babası olduğu ve 12 yıldır TSK’da görev yaptığı belirtildi.

2 yıllık öğretmen terör kurbanı oldu
Hain saldırıda yaşamını yitiren 8 sivil arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var. Şemdinli’nin Korgan Köyü Akbal Mezrası’nda yaşayan Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi’nde görev yapan Uysal, görev yerine dönerken patlamada can verdi.

Terhis olmasına bir ay kalmıştı
Saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara’nın acı haberi Manisa’da yaşayan baba Galip ve anne Mendua Kara’ya verildi. Şehidin babaevi ile ailenin yaşadığı sokağa Türk bayrağı asıldı. Bekar olan 23 yaşındaki Kara’nın askerliğinin bitmesine bir ay kaldığı öğrenildi.

Şoför de can verdi
Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, dün sabah saatlerinde Şemdinli’den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova’ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.