Gündem Son dakika... İstanbul'da FETÖ'nün hücre evlerine operasyon!

Son dakika... İstanbul'da FETÖ'nün hücre evlerine operasyon!

11.12.2019 - 13:48 | Son Güncellenme:

İstanbul'da FETÖ'nün gizlenme ve saklanma evi olarak bilinen 33 ayrı "Gaybubet evi"ne baskın düzenlendi. Gece yarısı eş zamanlı düzenlenen baskınlarda aranan 22 FETÖ şüphelisi 350 bin lira değerinde döviz ile ele geçirildi.

Son dakika... İstanbulda FETÖnün hücre evlerine operasyon

TEM Şube ekipleri, FETÖ mensubu olmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak üzere aranan 30 şüphelinin yakalanması için İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleriyle yaptıkları ortak çalışmalarda 33 “Gaybubet evi”ni tespit edip izlemeye aldı.

Haberin Devamı

Örgüt tarafından 2014 yılı itibariyle, aranan örgüt mensuplarının yakalanmaması ve gizlenmesi için kurulduğu belirlenen evlere, yapılan takip ve izlemelerin ardından dün gece saat 01.00 sıralarında operasyonlar düzenlendi. adreslere Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda adreslere giren TEM operasyon timleri aranan 22 FETÖ şüphelisi yakalayıp gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 350 bin lira değerinde, Dolar, Euro ve Türk Lirası ile Ziynet Eşyası ele geçirildi. Arama yapılan adreslerden birinde ise örgüt tarafından mensuplarına dağıtılan ve üzerindeki seri numarası örgüt mensubunun kimlik numarası olarak kullanılan 43 adet 1 dolarlık banknotlar ele geçirildiği öğrenildi. TEM Şube'de sorguya alınan şüphelilerin ifadeleri ve irtibatları doğrultusunda polisin operasyonu genişletmesi bekleniyor.