Gündem Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan yeni görüntü

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan yeni görüntü

18.04.2022 - 11:34 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin yeni görüntüleri paylaştı. Gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vurulurken Bordo Bereliler ve Komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekâtları ile teröristlerin inlerine girdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit Operasyonu'na ilişkin görüntüleri paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlattığı Pençe Kilit Operasyonu devam ediyor.

HEDEFLERE TAM İSABET

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığından harekata ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen hava harekatından görüntülerle başlayan görüntülerde uçakların üslerinden kalkış ve hedefleri tam isabetle vurma anları yer aldı.

Hava hücum harekatı için komandoların ve özel kuvvetler unsurlarının helikopterlere binişlerine yer verilen görüntülerde Mehmetçiğin helikopterlerden operasyon bölgesine indiği anlar da bulundu. Videoda terör hedeflerinin vurulma anlarına ilişkin de çok sayıda görüntü de yer aldı.

Son dakika Pençe-Kilit Operasyonundan yeni görüntü

OPERASYONUN DETAYLARI AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada PKK/KCK terör örgütünün geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bu nedenle Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesi gereğinde operasyonun başlatıldığı ve PKK/KCK'nın ağır kayıplar verdiği belirtilen açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen başarılı operasyonlar neticesinde ağır kayıplar veren PKK/KCK terör örgütünün; Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını hâlen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilmiştir. PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde (sözde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde) bulunan terörist hedeflere karşı 'Pençe-Kilit Operasyonu' başlatılmıştır" denildi.

Son dakika Pençe-Kilit Operasyonundan yeni görüntü

Açıklamanın devamında, operasyon öncesi belirlenen hedeflerin yoğun ateş altına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon öncesinde PKK/KCK örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefler hava harekâtı ile ateş altına alınmıştır. Hava hücum harekâtı öncesinde bölgede konuşlu Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulmuştur. Hava kuvvetlerimiz, ateş destek vasıtalarımız, ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA'larımızla desteklenen Komandolarımız ve Özel Kuvvet unsurlarımız karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etmiştir."

Haberin Devamı

Son dakika Pençe-Kilit Operasyonundan yeni görüntü