Gündem Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji il il uyardı

Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji il il uyardı

17.04.2023 - 07:53 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ülke geneli yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmini haritası paylaşılırken uyarılar da peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, bu sabah saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Öte yandan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hava durumu tahminleri de paylaşıldı. 5 günlük haritayı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde, sağanak yağışların olacağı belirtildi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Kaan Temeltaş'a 'Bayramda hava nasıl olacak?' sorusunu yanıtladı. Şen'in açıklamaları şöyle;

Bugünden itibaren Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinden yağmur var. Kuvvetli bir şekilde değil ama İstanbul'un batısında bugün yağış başlayabilir. Sıcaklıklar bugün de yüksek. Yüksek dediğim ortalamanın 1-2 derece üzerinde. Sıcaklık bugün İstanbul'da 19-20 derece civarında olur.

Yarın da bu şekilde gözüküyor. Yarın biraz daha genişliyor yağışlı alan Doğu Anaolu'ya doğru gidiyor. Ama Güneydoğu Anadolu'da bu arada pek yağış yok.

Arife günü, perşembe günü, sıcaklıklar biraz düşüyor. Sıcaklıkların düşmesiyle gökgürültülü sağanak yağışlar görülecek. Türkiye'nin hemen hemen çoğu yerinde olmayacak. Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'da ve Kıyı Ege'de yağış gözükmüyor.

Haberin Devamı

Bayramın 1. günü, yine büyük bölümünde gökgürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Sıcaklıklar bugüne göre 6-7 derece, bazı bölgelerde 5-6 derece düşecek. Esasında bayramda biraz üşüyeceğiz, sıkı giyinmekte fayda var.

Bayramın 2. günü Marmara'da yağış yok. Batı Karadeniz'de yağış yok. Kıyı Ege'de yağış yok.

Bu bölgelerde 3. günü de yağış yok. Ama diğer bölgelerde yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu'da yağış yok. Antalya civarında yağış yok. Ama sıcaklıklar düşük.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış olacak. Bu yağış esnasında gökgürültülü sağanak yağış dediğim için biraz tehlike yaratabilir. Ama şu an için Türkiye'de tehlikeli bir yağış görünmüyor bayram sonuna kadar.

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı

YAĞIŞ MİKTARI TAHMİNİ HARİTASI

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak Meteoroloji il il uyardı