Gündem 'Ramazan Hoca'nın katilini ele veren detay! Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

'Ramazan Hoca'nın katilini ele veren detay! Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

02.02.2024 - 08:32 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Fatih’te meydana gelen olayda, sosyal medyada “Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, işlettiği çay ocağında Erkan B. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı olaydan bir gün sonra yakalayarak gözaltına aldı. Erkan B. emniyetteki sorgusunun ardından, adliyeye sevk edilirken, Ramazan Pişkin cinayetine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ramazan Hocanın katilini ele veren detay Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

YÜRÜYEREK GELDİ, OTOBÜSLE KAÇTI

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalarıyla, zanlının olay günü Zeytinburnu’ndan tam bir buçuk saat yürüyerek olay yerine geldiği belirlendi. Olayın meydana geldiği yerde ve şüphelinin kaçış güzergahı üzerindeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceleyen ekipler, zanlının cinayeti işledikten sonra kaçtığı ve bir süre sonra durarak bir kişiden sigara alıp içtiğini belirledi. Güvenlik kamera görüntüleri incelemelerinde, zanlının sigara içtikten sonra Aksaray’da otobüse bindiğini ve Beyoğlu Piyalepaşa’da otobüsten inerek Hacıhüsrev’e girdiği tespit edildi. Cinayet Büro ekipleri, Hacıhüsrev’de yapılan sokak çalışmalarının ardından zanlının yaşadığı yeri tespit etti ve Erkan B. kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

NEREDEN TANIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Ekiplerin çalışmalarıyla, Erkan B.’nin Ramazan Pişkin’i tanıdığı ve çay ocağına gidip hiçbir şey söylemeden direkt Ramazan Pişkin’i göğsünden 3 kez bıçakladığı öğrenildi. Erkan B.’nin babasının da Ramazan Pişkin’in çay ocağına yakın bir yerde iş yerinin bulunduğu zanlının Ramazan Pişkin’i bu sebeple tanıdığı belirlendi.

DAHA ÖNCE DE ANNESİNİ DARP ETTİĞİ İÇİN ARANMASI VARMIŞ

9 ayrı suçtan emniyette kaydı bulunduğu ortaya çıkan katil zanlısı Erkan B.’nin ailesi ile görüşmediği, daha önce de annesini darp ettiği ve bu sebeple kasten yaralama suçundan aranması bulunduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan Baykut, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

 SALGIRGANIN EVİNDEN ÇIKANLAR

Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan Baykut, polis tarafından yakalandı. Şüphelinin Beyoğlu'nda yakalandığı evde yapılan aramada olayda kullandığı bıçak ve giysiler bulundu.

Ramazan Hocanın katilini ele veren detay Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

Fatih Cerrahpaşa Mahallesi'nde, Ramazan Pişkin, işlettiği çay ocağında 3 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. Hastaneye kaldırılan Pişkin, burada hayatını kaybetti. Cinayeti çözmek için araştırmalara başlayan polis ekipleri, Pişkin'i öldüren kişinin Erkan Baykut (24) olduğunu tespit etti. Baykut, Beyoğlu'nda yaşadığı evde yakalanarak gözaltına alındı. 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenilen Erkan Baykut'un evinde yapılan aramada, olayda kullandığı bıçak ve giysiler de bulundu.

Haberin Devamı

"KENDİ HALİNDE BİRİYDİ"

Ramazan Pişkin cinayetinin şüphelisi Erkan Baykut'un komşusu Necdet Altuntuğ, "Kapı komşumuz. Kendi halinde biriydi, kendi aleminde bir insandı ama bu sabah da biz olayın şokuyla uyandık. Olayın nasıl olduğunu biz de anlamadık yani. Birden polisleri gördük karşımıza. Geldiler, aldılar, götürdüler. Polis burada kendisini arıyordu. Kamera kayıtlarından bakmışlar, o şekilde bulmuşlar" dedi.

Ramazan Hocanın katilini ele veren detay Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

"RAMAZAN HOCA'YLA NE İLİŞKİSİ VAR BİLEMİYORUM"

Altuntuğ, "Burada yaşıyordu. Annesi üst katta yaşıyordu. Çok nadir olarak babasının yanında inşaatlara çalışmaya gidiyordu. Kendi aleminde bir çocuktu. Ramazan Hoca'yla ne ilişkisi var bilmiyorum. Biz de ilk defa duyduk Ramazan Hoca'yı. Husumeti var mıydı, düşmanlığı var mıydı bilemem. Dindar biriydi ama biraz da keyifçi bir arkadaştı. Bizim mahallenin camisine giderdi. Görmüşlüğümüz var cami içinde" diye konuştu.

Ramazan Hocanın katilini ele veren detay Nereden tanıştıkları ortaya çıktı

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN 'DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA'NIN 2 HAFTA ÖNCEKİ PAYLAŞIMI

Sosyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Pişkin, görüntülerde tarikatlarla ilgili söylediği sözler nedeniyle rahatsız edildiğini belirterek, “Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil. Kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiçbir ilişkim olamaz. Ne dünyada ne ahirette. Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişim. Bidat ve hurafeler var. Maalesef rant kapılarına dönmüş. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar. Uyutma politikası var. Bunu sürekli söylüyoruz. Topyekun hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazı iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Ama genel olarak tarikatlarda bidat ve hurafeler doludur. Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur. Sizi bağlar. İslam’ın, Kuran’ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorumdur sizi bağlar. Biz topyekun alıp topyekun da atmıyoruz. Kimseye bir küfür ve hakaretimiz de olmamıştır. Kimseden bir korkumuz da yoktur. Güzel bir dille söylüyoruz. Ben bu yola yüce Allah’la geldim. Hiç kimseden korkum yok. Maalesef benim dükkanıma kendini bilmez bazı insanlar geliyor. Cahiller Allah onları hidayet etsin. Geliyorlar burada ortalığı karıştırıyorlar. Biz de diyoruz; arkadaşlar bu konuyu kapatalım, ya sükunetle oturalım veya lütfen dağılalım. Ortalığı karıştırıcı, provokatif eylemler yapmayalım. Geliyorlar maalesef burada bizi rahatsız ediyorlar. Yapmış olduğun yanlışların hesabını nasıl vereceksin kıyamet gününde. İki elim yakanıza yapışacak” dedi.

Ramazan Hocanın katilini ele veren detay Nereden tanıştıkları ortaya çıktı