Gündem Son dakika: Savcılık, Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlattı

Son dakika: Savcılık, Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlattı

08.03.2018 - 13:09 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kadınlara yönelik açıklamalarından dolayı Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında, soruşturma başlattı.

Son dakika: Savcılık, Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Allah vur dediyse vardır bir hikmet. kadınlara da kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerekir" sözlerinden dolayı Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığımızca kadınların dövülmesine yönelik açıklamalar yapan Nurettin Yıldız hakkında TCK'nın 216/1 maddesi kapsamında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan dolayı resen soruşturma başlatmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Haberin Devamı
6 yaşında çocukla evlenilebilir ve asansörde halvet" gibi tartışılan fetvalarıyla sık sık gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'dan bir skandal fetva daha geldi. Nurettin Yıldız bu sefer de kadına yönelik şiddet konusunda konuştu. “Allah vur dediyse vardır bir hikmet” diyen Yıldız, kadınlara da kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.