Gündem Son dakika... Fazladan 4.5 milyon dolar verdiği isim! Milyonluk fon vurgununda Seçil Erzan'dan şok itiraflar

Son dakika... Fazladan 4.5 milyon dolar verdiği isim! Milyonluk fon vurgununda Seçil Erzan'dan şok itiraflar

12.01.2024 - 17:50 | Son Güncellenme:

Yüksek fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşma salonu tıklım tıklım dolarken, ilk bilgiler de geliyor.

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük avukatlarıyla birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıkların da hazır bulunduğu duruşmaya müştekiler Buse Terim Bahçekapılı, Volkan Bahçekapılı, Terim Arıcan, Mert Zeydanlı ve Bülent Çeviker’in de olduğu bazı müştekiler katıldı. Duruşmada tanık olan Semih Kaya da avukatı ile birlikte duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonu tıklım tıklım doldu. 

DURUŞMAYA KATILMADILAR

Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Arda Turan ise avukatları aracılığıyla mahkemeye mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı. 

“BEN ONLARIN KIZ KARDEŞİ GİBİYDİM”

Duruşmada mahkeme başkanı dosyaya iki müştekinin daha eklendiğini söyleyerek Seçil Erzan’a söz verdi. Mahkeme başkanı Erzan’a her şeyi en baştan anlatmasını istedi. 2010 yılında kuzeni Tanın Yılmaz ve eşinin parasını faize yatırarak bu işe başladığını anlatan Erzan, “Ben onların kız kardeşi gibiydim. İlişkimizde para konuları da konuşuluyordu. 2015 yılında annem ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Annem hastalandıktan sonra anneme hassasiyetim artmaya başladı. Yabancı bir yardımcımız vardı. O dönem Merve Tanın bana çok yardımcı oldu. 2016 yılından sonra babam kabuğuna çekildi. Bozcaada’da yaşamaya başladı. Biz de Çorlu’da yaşamaya başladık. Ben babamdan dayak yemedim. Tanın Yılmaz böyle iddialarda bulunmuş. Babamın bana kötü davranması hiçbir zaman olmadı” dedi.

Hüseyin Eligül ve eşiyle annesinin rahatsızlığı döneminde tanıştığını ve samimi olduğunu anlatan Seçil Erzan, “Hüseyin abi zamanla bana akrabaların da paralarını getirdi. Bunları ben talep etmedim” dedi.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

“SEÇİL’İ GÖRÜNCE GÖZÜMÜZE DOLAR GELİYOR”

Sanık Nazlı Can ile samimi olduktan sonra onunda etrafından para getirip faize yatırdığını söyleyen Erzan, “Artık insanlar, ‘Seçil’i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor’. ‘Para, para’ diyorlardı” dedi. “Galatasaraylı futbolcular da dahil tüm müşterilere çok güzel bir performansla yardımcı oldum” diyen Erzan, “Benim tek amacım iyi bir banka müdürü olmaktı. İşim konusunda çok hırslıydım. Benim her şeyim işim olarak düşünüyordum” dedi.

Atilla Baltaş’ın kendisine ilk olarak 250 bin dolar getirdiğini ve değerlendirmesini istediğini anlatan Seçil Erzan, “Bir yıl sonra 650 bin dolar olarak geri verdim. Daha sonra yeniden kendi parası diyerek 250 bin dolar getirdi. Bunda da 40 gün sonra 400 bin dolar olarak geri istemeye başladı” dedi.

“BAŞKASININ PARASIYLA AÇIK KAPATMAYA 2020 YILINDA BAŞLADIM”

Mahkeme başkanı: Neden verdin? diye sorunca Seçil Erzan, “Ben o dönem akıl tutulması yaşıyordum. Çok ciddi korkuyordum” dedi. Daha sonra mahkeme başkanı, “Birinden aldığın parayla başka birinin açığını kapatmaya ne zaman başladın?” diye sordu. Erzan, “2020 yılından sonra buna başladım” deyince mahkeme başkanı bu kez, “Atilla Baltaş’a verdiği 400 bin dolar kimin parasıydı?” diye sordu. Seçil Erzan ise, “O tek bir kişinin parası değildi. Benim de param vardı. Hüseyin ağabeyin de parası vardı. Nazlı’nın getirdiği paralar vardı” dedi.

Haberin Devamı

“2021 YILINDAN SONRA GİZLİ BİR ŞEYLER YAPILIYOR DEDİM”

O dönem kimseye fondan bahsetmediğini söyleyen Erzan, “Çünkü herkes benim yakınımdı. Ben kazandırıyorum. Kazandıracağım diyordum. 2021 yılından itibaren gizli bir şeyler yapılıyor demeye başladım” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİL ERZAN'IN SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

Seçil Erzan, 'Benim burada anlattığım her şey doğru. Gerçekleri ben anlatıyorum' sözleri sonrası, müşteki sıralarından gülüşme sesleri geldi.

ALDIĞIM PARAYI 1 SAAT SONRA BAŞKASI KAPIYORDU”

Hayatında olan herkesin yaşam standartlarının yükseldiğini söyleyen Seçil Erzan, “Arabaları bir üst modele çıkıyordu. Tarlalar alıyorlardı. Gelirlerinin 3,5,10 katı kadar paralar kazanıyorlardı” dedi. Evrim Pınar Güzel’den, “Değerlendireceğim” diyerek para aldığını anlatan Erzan, “İlk başta değerlendirdim. Ancak sonra değerlendirmeye çalıştım. Ancak değerlendiremedim. Zaten aldığım parayı 1 saat sonra başkası kapıyordu” dedi.

“2021’DEN SONRA AKLIMA NE GELİYORS SÖYLEMEYE BAŞLADIM”

Herkese gizli iş yapılıyor diyerek para aldığını anlatan Seçil Erzan, “2021 Aralık ayından sonra Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu’ndan sonra aklıma ne geliyorsa söylemeye başladım. Fatih Terim ya da Hakan Ateş fonu demedim. Abuk sabuk şeyler söyledim” dedi.

Haberin Devamı

“HERKES YER İÇER HESABI SEÇİL ÖDER”

Savunmasının bazı yerlerinde sesi titreyen Seçil Erzan, “MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder” dedi.

“SEMİH BANA KÖTÜ DAVRANMADI”

Savcılıkta verdiği ifadede eski futbolcu Semih Kaya’nın kendisini tehdit ettiğini söyleyen Seçil Erzan, bugün yaptığı savunmada, “Semih bana hiç kötü davranmadı” dedi. Semih Kaya’nın kendisinden 20 milyon dolar alacağı olduğunu söylediğini söyleyen Erzan, “Bana sürekli bu parayı çıkarmak zorundasın diyordu. Bankaya geliyordu. Evime geliyordu. Fırat ondan da beterdi” dedi.

“EMRE BELÖZOĞLU’NUN PARASI HERKESE DAĞILDI”

Mahkeme başkanının Emre Belözoğlu’ndan aldığı parayı ne yaptığını sorması üzerine Seçil Erzan, “Aslında onun parası herkese dağıldı. 800 bin doları Semih Kaya’a, 300 bin doları Fırat Özdemir’e verdim. Diğerleri de dağıldı” dedi.

“SEMİH BU KADAR FAİZ İSTEMESEYDİ…”

Semih Kaya’nın fazla faiz istediğini söyleyen Erzan, “Semih bu kadar faiz istemeseydi ben sadece Selçuk İnan’a borçlanacaktım. O bu kadar faiz istemese ben zaten çözecektim. Diğer herkes artıdaydı. Semih Kaya’ya fazladan 4.5 milyon dolar verdim”  dedi.

“İYİ BİR BANKACI OLMASAYDIM BANA PARA VERMEZLERDİ”

Savunması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Seçil Erzan, “Geleceğimi kaybettim, İşimi kaybettim insanlar mağdur oldu. Herkesten çok özür dilerim. Ben banka müdürü olarak aldım. Ben orada banka müdürü olmasaydım. Sadece Seçil Erzan olsaydım kimse bana para vermezdi. Evet bana güveniyorlardı beni seviyorlardı. Ama iyi bir bankacı olmasaydım bana bu paraları vermezlerdi” dedi. Salondaki müştekiler evet diyerek Ercan’ın söylediklerini destekledi.

Herkesin kendisine hediye gönderdiğini söyleyen Erzan, “Ben hiç onları takmadım. Öyle şeylerde gözüm yoktu. Paradan nefret etmiştim. Aylardır televizyon izleyemiyorum. Dolandırıcı değilim"

Emre Belözoğlu, çocuğun ne suçu var. Hiç para alamadı. Semih Kaya almış” dedi. Mahkeme başkanı ise araya girerek, “Semih değil siz almışsınız Emre Belözoğlu’ndan parayı” dedi.

“FATİH TERİM VE HAKAN ATEŞ’İN HABERİ YOK”

Savunmasının ardından Seçil Erzan’ın çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme başkanı Erzan’a, hangi müştekilere “Fatih Terim fonu, Hakan Ateş fonu Ya da Mehmet Aydoğdu fonu” dediğini sordu. Erzan ise Volkan Bahçekapılı ve Emre Belözoğlu’na söylediğini söyledi. İsmi kullanılan kişilerin fondan haberi olup olmadığı sorusuna ise Erzan, “Hayır” dedi.

“NEDEN GÜRCİSTAN ARAMASI YAPTINIZ?”

Seçil Erzan, telefonunda yaptığı ve bilirkişi raporunda ortaya çıkan, “Gürcistan para birimi” aramasının nedenini ise bir müşterisinin Gürcistan’daki parası yüzünden yaptığını söyledi.

“PARA DOLU VALİZLE ÇIKANLAR GÖRÜLSÜN”

Paraların banka içinde alınıp alınmadığına dair soruya ilişkin Erzan, “Bankanın bütün güvenlik kameraları incelensin. Hatta etrafındaki MOBESE kayıtları da incelensin. Kimler benim odamdan para dolu valizlerle çıkmış görülsün” dedi.

“KONUŞMADAKİ ŞİFRELİ İSİM HAKAN ATEŞ Mİ?”

Avukat Rezan Epözdemir Tanın Yilmaz ile konuşmasında, “yüzde 50 verdik. Şu an Fransa’dalar. Ye ye bitiremediler” diye söylediğini hatırlattı. Araştırma yaptığını ve konuşmanın yapıldığı hafta Hakan Ateş’in Fransa’da olduğunu söyledi. Rezan Epözdemir, konuşmada geçen yüzde 50 kar alan kişinin Hakan Ateş olup olmadığını sordu. Erzan ise konuşmada geçen kişinin Hakan Ateş olmadığını söyledi.