Gündem Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek! Kuvvetli yağışlar başlıyor

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek! Kuvvetli yağışlar başlıyor

01.11.2023 - 10:06 | Son Güncellenme:

Yarın sıcaklıkların 4-5 derece birden düşmesi bekleniyor. İstanbul dahil birçok ilde şiddetli yağışlar beklenirken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den önemli uyarılar geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı.

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "02 Kasım Perşembe (Yarın) günü #İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

11 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji yarın için 11 kenti sarı kodla uyardı.

  • Balıkesir
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Edirne
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kırklareli
  • Kocaeli
  • Manisa
  • Tekirdağ
  • Yalova

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, beklenen yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Şen, gece yarısından itibaren Trakya ve Kuzey Ege'de yağışların görüleceğini söyledi.

İstanbul'da perşembe günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların olacağını belirten Şen, bu yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediğini söyledi.

Yağışların 1 gün süreceğini ve sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ifade eden Şen şu açıklamaları yaptı;

Bugün; İç Anadolu'nun doğu ve güneyinde, gece yarısından sonra Trakya ve Kuzey Ege'de yağış var. Yağış İstanbul'a perşembe sabah saatlerinde ulaşıyor. 'Akıllı ıslatan' cinsten. Akşama kadar kuvvetli devam ediyor. Akşam, Batı Karadeniz ve Anadolu'ya geçiyor.

Yarın; Balıkesir, Çanakkale, Ege kıyıları, Ankara, Batı Akdeniz, Adana, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak çevrelerinde yağış alacak. Bu yağışlar 1 gün sürecek. Pazar günü Batı'ya tekrar yağış gelecek. Sıcaklıklar yarın 4-5 derece düşecek, cuma tekrar artacak.

KASIM BAŞINDA OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ

İSKİ içme suyu barajlarında doluluk %18.59. Bu değer yıl içindeki en düşük değeri. Son 10 yılın değeri. Bu tespitler ağustos ayında olsaydı önemi yoktu ama kasım başında olması dikkat çekici. Sonbahar da bitiyor. Ümitlerimizi hep öteliyoruz. Su tasarrufu yapalım.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz (Çorum hariç), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, İzmir, Aydın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Giresun ve Erzurum çevreleri ile Ankara'nın doğu, Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor

Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor



Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Kuvvetli yağışlar başlıyor