Gündem Son dakika: Suriye'nin kuzeyinden Öncüpınar'a 5 roket atıldı

Son dakika: Suriye'nin kuzeyinden Öncüpınar'a 5 roket atıldı

11.06.2023 - 17:52 | Son Güncellenme:

Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’na, Suriye’deki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. 5 roketin düştüğü saldırıda yaralanan olmazken, roketlerin düştüğü boş arazide yangın çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin bulunduğu bölge obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

Akşam saatlerinde Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına Suriye’nin Tel Rıfat bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından birbiri ardına roketli saldırı düzenlendi. Teröristlerce ateşlenen 5 roket, sınır kapısı yakınlarındaki boş arazilere düştü. Kısa süreli paniğe yol açan saldırılarda roketlerin düştüğü bölgedeki arazide yangın çıktı. Saldırının ardından bölgeye sevk edilen ekipler sınır hattında önlem alırken, çıkan yangın ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Haberin Devamı

TERÖR HEDEFLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roketlerin atıldığı bölge kısa sürede tespit edildi. Tel Rıfat kırsalında olduğu belirlenen terörist unsurlar, sınırda ve Suriye içerisindeki birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan, Kilis'in Öncüpınar bölgesine yönelik gerçekleşen roket saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 17.00 sıralarında Suriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD/YPG/KCK terör örgütü tarafından ülkemize yönelik roketatar saldırısı gerçekleştirilmiştir. Kilis ilimizin Öncüpınar bölgesine yönelik 5 adet çok namlulu roketatar ÇNRA saldırısı nedeniyle herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kilis Valiliği, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine yönelik terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada saldırıda kimsenin yaralanmadığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Bugün saat 17.00 sıralarında Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD/YPG/KCK terör örgütü tarafından ülkemize yönelik roketatar saldırısı gerçekleştirilmiştir. Kilis ilimizin Öncüpınar bölgesine yönelik (5) adet Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) saldırısı nedeniyle herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir."

1/4

2/4

3/4

4/4

Coşkun Başbuğ CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Kritik bir seçim sürecini geçirdik. Bu saldırının tesadüf olmadığı kanaatindeyim. Amerika'nın ve teröre destek veren devletlerin bazı planları vardı. Amerika'nın B planı devreye girdi. Türkiye ile zaman zaman yaklaşmanın aynı zamanda terörle ilgili Türkiye'nin yapacağı operasyonların önünü kesmek. Tel Rıfat özellikle vurguluyorum. Tel Rıfat ve Münbiç operasyon olursa ilk müdahale edeceğimiz yer. En kritik yer. Harekat ve operasyonlardan caydırmak için gözdağı vermek üzere bu saldırıları planlayarak engellemeye çalışacaklarını düşünüyorlar. Bu bir gözdağı saldırısıydı.