Gündem Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu

18.07.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer hakkında istenen ceza belli oldu.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza belli oldu

Damla Güler / milliyet.com.tr Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Faruk Fatih Özer’in de arasında bulunduğu 5 tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu. İki tutuklu sanığın SEGBİS ile bağlandığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. 22 sayfadan oluşan mütalaada ilk olarak Thodex’in internet sitesinde, müşterilerine kripto-TL varlıklar arasında alım satım, kripto varlık cüzdanı hizmeti gibi çeşitli hizmetler sağladığı anlatıldı. 2020 yılında şirket hesaplarında TL yatırma işlemlerinde ciddi artışlar olduğu anlatılan mütalaada, ünlülerin de reklam yüzü olduğu belirtildi.

'SUÇ ÖRGÜTÜ OLDUĞU AÇIKTIR'

Thodex’in bir suç örgütü olduğunun açıkça anlaşıldığı belirtilen mütalaada, “Thodex yetkilisi sanık Faruk Fatih Özer’in web sitesinin çalışmasını tamamen durdurarak yurt dışına kaçması ile çok sayıda kullanıcının mağdur edildiği, çıkar amaçlı suç örgütü tarafından gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık eylemlerini örgüt yöneticisi ve üyesi olan sanıklarla birlikte gerçekleştirdiği, tüm kullanıcıları dolandırarak toplamda 356 milyon 980 bin zarara uğratılmalarına sebep olmuşlardır” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

52 KİLOSU ALTIN TOPLAM 356 MİLYON 980 BİN LİRA ZARAR

Sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer, Serap Özer ve diğer örgüt üyesi sanıkların müşteri hesaplarında bulunan nakit ve kripto varlıkları, kendi adlarına olan banka ve kripto hesaplara aktardıkları anlatılan mütalaada, “Sonrası yurt dışında yerleşil kripto varlık hizmet sağlayıcı nezdinde bulunan hesaplara gönderilerek yurt dışına çıkarılması ve fiziki altın alımı yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçunun elde edilen mal varlığı değerinin kaynağını gizlemek ve meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak, bu değerlerin izini kaybettirmek kastıyla hareket ettikleri ve bu şekilde sanıklar tarafından 52 kilo altına çevrilmiş olan toplamda 356 milyon 980 bin suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama suçlarını işledikleri anlaşılmış olup..” denildi.

Mütalaada, Faruk Fatih Özer’in şirketin kurucusu ve en üst yönetici olduğu anlatılırken, sanık Güven Özer’in Faruk Fatih Özer’in ağabeyi olduğu, şirket veri tabanının 15 numaralı yöneticisi olduğu aktarıldı. Sanık Serap Özer’in ise Faruk Fatih Özer’in kardeşi ve şirket veri tabanının 14 numaralı yöneticisi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÖZER KARDEŞLERE 40 BİN 462 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mütalaada, Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer kardeşlerin “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla Örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan mal vatlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi. Zuhal Özer’in ise “örgüte üye olmak” ve “suçtan kaynaklanan mal vatlığı değerlerini aklama” suçlarından 8 yıldan 18 yıla kadar hapsi istendi.

Diğer 17 sanığın ise “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal vatlığı değerlerini aklama”, “suç örgütüne üye olmak” ve “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.