Gündem Son görevinde şehit düştü

Son görevinde şehit düştü

18.07.2008 - 17:25 | Son Güncellenme:

Bingöl ve Şırnak'taki çatışmalarda bir üsteğmen ile bir er şehit oldu. Bingöl'deki çatışmada şehit düşen Üsteğmen Serkan Gencer'in Muğla'ya tayininin çıktığı ve eşyasını bile gönderdiği belirtildi.

Son görevinde şehit düştü

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsal kesiminde önceki gece çıkan çatışmada Üsteğmen Serkan Gencer (28) şehit düşerken biri kadın iki terörist öldürüldü. Bir çocuk babası Gencer'in Muğla'ya tayininin çıktığı ve eşyasını bile gönderdiği ortaya çıktı. Şırnak Küpeli Dağı'nda çıkan çatışmada da jandarma er Mesut Yılmaz, şehit oldu.
Güvenlik güçleri Genç ilçesi Sekamerk Yaylası mevkiinde sürdürülen operasyonlarda 22.15 sıralarında bir grup teröristle karşılaştı. "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık veren teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında Piyade Üsteğmen Gencer başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne kaldırılan Gencer, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Takviye birliklerle dün sabaha kadar süren çatışmada biri kadın iki terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bölgede sabah hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken şehit Gencer, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye gönderildi.

Eşyasını göndermişti
Genç ilçesinde üç yıldır görev yapan Gencer'in, tayininin 10 gün önce Muğla’ya çıkması üzerine oğlu Burak (3) ile dört yıl önce evlendiği eşi Nurgül’ü babasının yanına gönderdiği, eşyasını da Muğla'ya gönderdikten sonra son görevine çıktığı öğrenildi.

Teröristleri sevendirmeyin
Gencer’in şehit düştüğü haberi, Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’ndeki baba ocağında ulaştığında eşi Nurgül, annesi Asiye, babası Arslan Gencer yıkıldı. Evden feryatlar yükselirken Nurgül Gencer
"Allahım olamaz. Biz kendisinin gelmesini bekliyorduk, şehit düştüğü haberi geldi. Bu bizim kaderimiz mi? Serkan ölmedi. Bana öldüğünü söylemeyin. Hani bizi bırakmayacaktın, yeni görev yerimize beraber gidecektik" diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren anne ve eşe sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Gencer de oğlunun şehit düştüğüne inanamadığını, kendisiyle bir süredir görüşme imkanı bulamadığını söyledi. Baba Gencer, ağıt yakan kadınları "Ağlayarak teröristleri sevindirmeyin" diye uyardı.

Rüyamda gördüm

Baba Gencer, "Oğlum bir vatan sevdalısıydı öyle geldi öyle gitti. Rüyamda gördüm, şehit olacağını biliyordum, vatan sağ olsun. Bir Serkan ölür bin Serkan dirilir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, oğlum yeğenimin kanını yerde bırakmadı ama şehit oldu” dedi.
Gözyaşlarını tutamayan dede Yaşar Pekcan, "Bu durumu büyükler ne zamana kadar seyredecekler. Bizi askere alsınlar, bunların kökünü kazıyalım. Bu kanı durdursunlar" dedi.
Gencer’in kardeşi Ömer Gencer’in (21) Batman’da vatani görevini yaptığı, amcasının oğlu Deniz Astsubay Serhat Gencer’in de 1994'te Şırnak’ta PKK ile çıkan çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.
Şehidin cenazesi Nur Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.