Gündem Sonsuzluğa uğurlandılar

Sonsuzluğa uğurlandılar

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 4 asker ve bir güvenlik korucusu memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Mayik memleketi Şanlıurfa’da 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sonsuzluğa uğurlandılar

Şırnak Bestler Dereler Bölgesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen ‘Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Besta-3 Operasyonu’nda bir mağaraya kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 4 asker ve bir güvenlik korucusu memleketlerinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Annesinden ağıt

Jandarma Uzman Çavuş Gaffar Mayik (28) memleketi Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 2 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Bekar olan ve 1 ay önce ailesine ziyarete geldiği öğrenilen şehit Mayik için düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, mülki ve idari yöneticiler ile komutanlar katıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşı döken şehit uzman çavuşun annesi Naime ve kız kardeşleri Kürtçe ağıt yaktı. Törenin ardından şehit Mayik’in cenazesi Bozova İlçe Şehitliği’ne gözyaşları arasında defnedildi.

Oğulları uğurladı

Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez (39) için memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Şehidin eşi ve oğulları Taha Kağan (13) ve Ömer Erdem (8) cenaze boyunca gözyaşı dökerken, törende güçlükle ayakta durabilen şehit babası Mehmet Ölmez, askeri personel tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Yakınlarının tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü şehit Ölmez’in cenazesi, Körmenlik Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Komutanlıkta tören

Kaldırıldığı hastanede şehit olan güvenlik korucusu Cevher Özgün için Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İnceler köyünde toprağa verildi.

Bakan Soylu katıldı

Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Özcan İlhan (26) için İstanbul Ataköy Ömer Duruk Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, komutanlar, şehidin eşi Esra, annesi Gülveşin, abisi Emrah İlhan ve akrabalarının yanı sıra, İstanbul da görevli çok sayıda askeri erkan katıldı. Şehidin cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehitlerden Uzman Çavuş Bayram Doğan (26) için ise Tokat’ın Turhal ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Turhal Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, şehidin babası Necati ve annesi Havva Doğan ile kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Çayıraltı köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan şehit ailelerine taziye

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Özcan İlhan, Bayram Doğan, Serkan Ölmez, Gaffar Mayik ve güvenlik korucusu Cevher Özgün’ün ailelerini telefonla arayarak taziyelerini iletti. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan görüşmelerde, şehitlere Allah’tan rahmet diledi, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı temennisinde bulundu.