Gündem Sörf yarışmasına lodos darbesi

Sörf yarışmasına lodos darbesi

03.02.2013 - 16:12 | Son Güncellenme:

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde bugün başlayan sörf yarışlarında şiddetli lodos sporculara kabus yaşattı.

Sörf yarışmasına lodos darbesi

15 sporcu sörfleriyle Küdür Yarımadası’nda karaya vururken, açık denize sürüklenen sporcuların yardımına botlarla antrenörler ve hakemler yetişti. Bazı sporcular yaralandı.

Yalıkavak Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliğiyle düzenlenen TYF Yarıyıl Kupası Sörf Yarışları bugün 12 ilden 69 sporcunun katılımasıyla Küdür Yarımadası açıklarında başladı. Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan ile CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’ın startını verdiği yarışları TYF Başkanı Ahmet Gençtürk ve milli takım antrenörleri de izledi.

Saatteki hızı 60 kilometrenin üzerinde olan lodos altında verilen start anında bazı sörfçüler çarpıştı, sporcular denize düştü. Yarışa devam eden diğer sporcular dev dalgaların arasında kayboldu. Şiddetli lodos nedeniyle 15 sörfçü Küdür Yarımadası Prenses Koyu’nda karaya vurdu. Açık denize sürüklenen sporcuların yardımına botlarla antrenörler ve hakemler yetişti. Yaralanan bazı sporcular arkadaşlarının kucaklarında karaya çıkarıldı. Yarışları sadece 30 sporcu tamamlayabildi.