Gündem Soruşturmada gizlilik kararı

Soruşturmada gizlilik kararı

21.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kovankaya köyünde oturan Keldanilerin Güneydoğu’daki son temsilcilerinden olan karı-koca Hurmuz ve Şimon Diril’den 11 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

Soruşturmada gizlilik kararı

Güvenlik birimleri, Keldani karı-kocanın kaçırıldığı üzerinde dururken yapılan aramalardan henüz sonuç alınamadı. Beytüşşebap Başsavcılığı da soruşturmada gizlilik kararı aldı. 

Haberin Devamı

İfadeleri alındı

Hayvanları nedeniyle köylerini terk etmeyen Hurmuz (65) ve Şimon (71) Diril 10 gündür kayıp. Çift ile bağlantı kuramayan oğulları İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in durumu jandarmaya bildirmesi üzerine, bölgede arama çalışması başlatılmıştı. Kato Dağı çevresindeki arama çalışması yoğun kar nedeniyle güçlükle sürdürülürken, çiftin yaşamını kaybettiğine dair bir ize henüz rastlanmadı. Bazı kişilerin ifadesine başvuran savcılık, soruşturmada gizlilik kararı aldı.     

Soruşturmada gizlilik kararı

‘Umudumuzu kaybetmiyoruz’

Anne-babasından haber alamayınca Şırnak’a gelen İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, hava şartlarının kötü olması nedeniyle gelişmeleri kent merkezinde takip ediyor. Milliyet’in ulaştığı Remzi Diril, anne ve babasının kaybolmasına dair bilgi bulunmadığını, iyi haber beklediklerini söyledi. Diril, “Anne ve babamı kimin, neden kaçırdığı muamma” dedi.