Gündem Soydular, alem yapıp viskiyle el yıkadılar

Soydular, alem yapıp viskiyle el yıkadılar

13.08.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

İSTANBUL'da yanlarına aldıkları sevgilileriyle kendilerine aile görüntüsü verip, çalıntı lüks otomobillerle girdikleri lüks sitelerde 12 villayı soyup 2 milyon 500 bin liralık soygun yapan bir hırsızlık çetesi polis tarafından çökertildi. Rezidansta basılan şebeke elebaşı M.A.A.'nın cep telefonundan, soygunlardan temin ettiği paralarla düzenlediği gece alemlerinde viskiyle el yıkama görüntüler çıkarken, kilo sorunu nedeniyle büyüyen göğüslerine meme küçültme ameliyatı yaptırdığı tespit edildi.

Soydular, alem yapıp viskiyle el yıkadılar

Geçtiğimiz Nisan ayında, Beykoz'da lüks sitede oturan vatandaşların evlerinin soyulduğu yönünde savcılığa yaptığı başvuruyla başlatılan çalışmalarda,soygunların yaşadığı lüks sitedeki güvenlik kameralarını inceleyen Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri, yaptıkları çalışmalarda hırsızlığı gerçekleştiren şahısların çalıntı lüks otolarla siteye kendilerine aile görüntüsü vererek girdiğini ve soygunlardan önce keşif yaptığını tespit etti.

Üç farklı sahte plakayla kullandıkları Mercedes ve Audi gibi araçlarla, kendilerine bazen misafir, bazen site sakini görüntüsü vererek site güvenlik görevlilerini atlatarak sitelere giren çete mensuplarının, akşam saatlerinde kendilerine has teknikle kapılarını açarak girdikleri evlerde bulunan kasaları açıp soyduğu, açamadığı kasaları da çalıp yanında götürdüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan görüntü incelemeleri ve teknik takiplerde aynı çete mensuplarının Üsküdar ve Beşiktaş'ta da aynı yöntemle girdiği lüks sitelerdeki evleri de soyduğu belirlenince, yakalanmaları için çalışma başlatıldı. Görüntü incelemelerinden yapılan kimlik çalışmaları sonrasında, çetenin başındaki ismin hırsızlıktan sabıkalı M.A.A. olduğunu belirleyen ekipler, soygunlarda kullanılan araçların plakalarının internette 2'inci el araç satışı yapan sitelerden tespit edildiği belirlendi.

Soygunlar öncesinde çaldıkları araçla, aynı renk ve model otomobil ve cip plakası alan çetenin, keşif, hırsızlık ve kaçış sırasında ise farklı plaka takılı araç kullandığı tespit edilen çetenin yakalanması için düzenlenene operasyonda bir Rezidans'ta basılan çete lideri M.A.A. ile yardımcısı R.K.'nın da aralarında bulunduğu 9 çete mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Daha gerçekleştirdikleri bir hırsızlık olayında kaçarken polisle silahlı çatışmayada girdiği belirlenen çete mensuplarının adreslerinde yapılan aramalarda çalıntı 2 lüks otomobil, yüklü miktarda çalıntı ziynet eşyası, plaka basma aleti ile hırsızlık olaylarında kullandıkları aletler ele geçirildi.

Rezidans dairede basılan çete lideri M.A.A. ile yardımcısı R.K.'nın sevgililerinin de yakalandığı operasyonda gözaltına alınan çete üyeleri Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınırken, 12 villadan 2 milyon 500 liralık soygun yaptıkları tespit edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çetenin çaldığı paralarla lüks hayat yaşayıp, gece kulüplerinde alemler düzenleyen elebaşı M.A.A. nın çalıntı parayla kendisine meme küçültme ameliyatı yaptırdığı belirlenirken, cep telefonundan ise alem görüntüleriyle sipariş verdiği pahalı viskilerle ellerini yıkama görüntüleri tespit edildi.