Gündem SP’den Mursi’ye destek mitingi

SP’den Mursi’ye destek mitingi

15.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında “Darbelere Hayır, Mısır’a Destek” mitingi düzenlendi.

SP’den Mursi’ye  destek mitingi

Başta İstanbullular olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Yalova gibi çevre illerden gelen binlerce vatandaş, Mısır’da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında buluştu.

Hasır üzerinde saf tuttular
Miting alanına gelenlere seccade ve üzerinde namaz kılabilecekleri hasırlar dağıtıldı. Vatandaşlar, Kahire’nin Adeviye Meydanı’nda, Muhammed Mursi’yi desteklemek için bir arada bulunan Mısırlılar gibi, hasırların üzerinde saf tutarak oturdular.
Vatandaşların ellerindeki Mursi’yi destekleyen, Mısır ordusu aleyhine dövizler dikkati çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kalamak, “Bu kara darbe, bu kirli müdahale, bu kanlı oyun, Mısır halkına yapılmış bir ihanettir. Tarih bu ihaneti asla affetmez” dedi. Mısır İhvan-ı Müslim Genel Sekreteri İbrahim Münir, “Mısır halkı, barışçıl eylemlerle asla yılmadan ve eğilmeden direnişine devam edecek” dedi.