Gündem ‘Suçlamalar komik’

‘Suçlamalar komik’

26.09.2008 - 01:03 | Son Güncellenme:

Gazeteci Özkan, Adli Tıp Kurumu’na sağlık kontrolüne götürülürken, hakkındaki suçlamaları komik bulduğunu belirtti, ‘Cehalet hiçbir zaman bu kadar cüretkâr olmamıştı’ dedi. Adliyeye sevk edilen 2 kişiye ise yurtdışına çıkış yasağı konuldu

‘Suçlamalar komik’

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Biz Kaç Kişiyiz Sivil Toplum Platformu İstanbul İl Başkanı Murat Ağırel ile bilirkişi Mahir Akkar’a yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
Operasyonun son dalgasında gözaltına alınan Ağırel ve Akar’ın emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. Gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, psikolog Hüseyin Nazlıkurt, Biz Kaç Kişiyiz Platformu yöneticileri Evrim Baykara ve Selim Utku Gümrükçü, kalp cerrahı Mesut Özcan, gazeteci Adnan Bulut, emekli askeri hâkim Tanju Güvendiren, Danıştay Başkanı’nın koruması Adnan Kılıçarslan ve avukat Emcet Olcaytug’nun sorguları ise emniyette devam etti.

1.5 saat araçta bekletildiler
Sorguları biten Ağırel ve Akar, sağlık kontrolünün ardından  İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İki zanlının, duruşmalar nedeniyle nezarethanelerin dolu olduğu gerekçesiyle nakil aracında tutulduğu belirtildi. 1.5 saat bekletilen Ağırel ve Akkar, daha sonra sorgu için savcının yanına çıkartıldı.
Ağırel ve Akkar'ın tutuklanmasına gerek görmeyen savcılık, şüphelileri, adli kontrol uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderdi. Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheliler hakkında adli kontrol uygulaması kapsamında sadece yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.  Akkar, çıkışta yaptığı açıklamada örgüt üyeliği iddiasıyla gözaltına alındığını kaydetti.
 Bu arada oyuncu Nurseli İdiz’le birlikte daha önce Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan “Sisi” lakaplı Seyhan Soylu da adliyeye geldi.  Özkan ile Çapan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi dün sağlık kontrolünden geçirildi. Organize Şube’den çıkarılan zanlılar, sağlık kontrolü için Küçükçekmece Adliyesi’ne getirildi. 8 kişi sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.
Özkan, sağlık kontrolü sonrası adliyeden çıkarken gazetecilerin gözaltına alınma nedenini sormaları üzerine, “Cehalet hiçbir zaman bu kadar cüretkâr olmamıştı” dedi. 

‘Deniz Feneri’ni unutmayın’
“Hakkındaki suçlamaları komik bulduğunu” da söyleyen Özkan, gazetecilere, “Deniz Feneri’ni unutmayın” diye seslendi.
Çapan da sağlık muayenesi sonrası “Neden gözaltına alındınız?” diyen gazetecilere, “Bunu bizi gözaltına alanlara sorun” yanıtını verdi.  
Bu arada İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özkan'a ait olan depoya dün 17.00'de operasyon düzenledi. Halkalı'daki bir binada bulunan depoda, Kanaltürk’ün satılmasının ardından, Özkan'ın ve çalışanların kullandığı masa, sandalye ve dekor malzemeleri ile belgelerin tutulduğu öğrenildi. Aramada, çeşitli CD, kaset, belge ve dokümanlara el konulurken, el bombası şeklinde dizayn edilmiş iki adet kandil de incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

Haberin Devamı

‘Suçlamalar komik’

‘Sisi’ adliyeye Jaguar’la geldi
Özel otomobiliyle İstanbul Adliyesi'ne gelen ‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu, Savcı Zekeriya Öz'den el konulan eşyalarını istedi (üstte). Özkan da sağlık kontrolünden geçirildi.