Gündem Suçlandığım tarihte ABD’de görevdeydim

Suçlandığım tarihte ABD’de görevdeydim

25.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davasanın tutuklu sanığı Tümgeneral Beyazıt Karataş, dünkü duruşmada ‘Kasım 2003’te Oraj Hava Harekatı Planı’nı, sanık Kurubaş’a teslim etti’ iddiasına, “Türkiye’de değildim” yanıtını verdi

Suçlandığım tarihte ABD’de görevdeydim

“Balyoz Planı” davasının tutuklu sanıklarından Tümgeneral Beyazıt Karataş, Kasım 2003’te Oraj Hava Harekat İhtimalat Planı’na ilişkin bilgilerin bulunduğu dosyaları sanık Nedim Güngör Kurubaş’a teslim ettiği iddiasına ilişkin, “25 Ağustos 2003 ile 4 Eylül 2005 tarihleri arasında Türkiye’ye hiç gelmedim ve bu tarihlerde kesintisiz ABD’de görevli olarak bulundum” dedi. “Balyoz Planı” iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 50. duruşması dün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savunmasını yapan Karataş, hakkındaki iddiaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, Eskişehir’deki aramada ele geçirilen flash bellekteki imzasız dijital verilerin dayanak oluşturulduğunu anlattı.

‘Sahteliğin tescili’
Karataş, “Sahteliği yüzde bin tescillenen dijital verilerle ilgili olarak haksız yere tutuklanmamıza sebep olan ve suç duyurusunda da bulunduğumuz sorumlular hakkında mahkemeniz tarafından gerekli işlemlerin yapılması tarafımızdan beklenmektedir” diye konuştu. Gölcük ve Eskişehir’deki aramalarda ele geçirildiği belirtilen bir dijital veri içerisindeki “Balyoz Güvenlik Harekat Planı kapsamında Hava Kuvvetleri unsurlarınca hazırlanan Oraj Hava Harekat Planı’nda özel personel olarak sınıflandırılarak, tali bölge komutan yardımcısı olarak belirlendiği” iddiasına işaret eden Karataş, tali bölge komutanlığının, asayiş görevlerinde uygulanan bir teşkilatlanma biçimi olduğunu söyledi.

‘Sıkıyönetimi bilmiyorlar’
Listede, Bandırma’da konuşlu 6’ncı Ana Jet Üs Komutanının tali bölge komutanı, kendisinin de tali bölge komutan yardımcısı olarak görevlendirildiğini ifade eden Karataş, “Bu görevlendirme yanlıştır. Bunu yapan sahtecilerin mevcut sıkıyönetim planını bilmediği anlaşılmaktadır” diye konuştu. Karataş, “devirteslim.doc” isimli belgeye dayanılarak, “İhtimalat planı kapsamında kendisinde mevcut bilgi ve belgeleri Kasım 2003 tarihi itibariyle sanıklardan Nedim Güngör Kurubaş’a teslim ettiği” iddiasına ilişkin de şunları kaydetti: “25 Ağustos 2003 ile 4 Eylül 2005 tarihleri arasında Türkiye’ye hiç gelmedim ve bu tarihlerde kesintisiz ABD’de görevli olarak bulundum. Bu nedenle benim dosyaları Kurubaş’a teslim etmem yer ve zaman olarak mümkün değildir.”

Haberin Devamı

Suçlandığım tarihte ABD’de görevdeydim

Emekli Koramiral Atilla Kıyat

Bakıcı’ya soruşturma
Genelkurmay Başkanlığı, firar ettiği iddia edilen İnternet Andıcı davası sanığı emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

‘Bu zulmü tarif edecek söz yok’
Silivri’deki duruşmada üye hakim Ali Efendi Peksak, ara kararlar üzerine mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu. Duruşmada savunma yapan, Balyoz davasıyla birleştirilen Amirallere Suikast davasının tutuklu sanığı hakim Albay Ahmet Erdem, konuşmasına öğretmenler gününü kutlayarak başladı.Amirallere Suikast Davası’nın iddianamesinde eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast düzenleceği iddia ediliyordu. Yiğit, intihar eden Kurmay Albay Berk Erden’in cenazesinde yaptığı açıklamada “Bana düzenleneceği söylenen suikast iddiasında ismi geçen 2 albayım, eğer bana bir mermi sıkılırsa, göğsünü siper edecekler insanlardır” demişti.
6 aydır tutuklu olan Erdem, “Cumhuriyet savcısı tek bir dijital veriye dayanarak cezalandırılmam talebiyle dava açmıştır. İsnat edilen suç tamamen dijital sahte bir word dosyasına ve kanaate dayandırılmıştır. Maddi delil yoktur” dedi. 14 yıl askeri mahkeme başkanı görevinde bulunduğunu belirten Erdem “Böyle bir iddianameyi bana getirseler hemen iade ederdim. Sanal iftiralarla savunma yapmak zorunda bırakılıyorum. Bu zulmü tarif etmek için sözler yetersiz kalıyor” dedi.