Gündem Şükrü Genç, CHP'den istifa ederek bağımsız aday oldu

Şükrü Genç, CHP'den istifa ederek bağımsız aday oldu

20.02.2024 - 14:03 | Son Güncellenme:

CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, partisinden istifa ettiğini açıklayarak seçimlere bağımsız aday olarak gireceğini belirtti.

CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve bazı aday adayları geçtiğimiz gün partideki aday belirleme sürecine tepki göstermişti

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK ve Parti meclisi kurulu üyelerine çağrıda bulunmuştu.

"17 ADAY İÇİNDEN EN SONUNCUSU ATANDI"

Aday belirlemedeki adaletsizliğe dikkat çekilen açıklamada, "Sarıyerliler bu oldu bitti karşında öfkelidir" ifadesine yer verilmişti.

Şükrü Genç, CHPden istifa ederek bağımsız aday oldu

"Yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer’de 17 aday içinden en sonuncusu atandı. Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldubitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir."

"15 YILLIK CHP İKTİDARININ KAYBEDİLECEĞİ DE GÜN ORTADADIR"

Açıklamada mevcut adayla CHP'nin Sarıyer'i kaybedeceği, bunun sorumluluğunun ise CHP Genel Merkezine ait olacağı vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

"Sarıyer’de partimizin oylarını büyüttüğümüz 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaybedileceği de gün gibi ortadır. Sarıyerliler ve başkan aday adayları olarak bizler bu vebalin sorumluları değiliz. Genel merkez ve karar vericiler tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık, Sarıyer’in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır."

CHP'DEN İSTİFA ETTİ, BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Bugün ise Genç, CHP'den istifa ettiğini açıklayarak 31 Mart seçimlerine bağımsız aday olarak gireceğini duyurdu.

Şükrü Genç "Bildiğiniz gibi dün yapacağım açıklamaya çok kısa bir süre kala Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’den telefon aldığımı ve bugün öğlene kadar süreci yeniden değerlendireceğimi sizlerle paylaştım. Geldiğimiz noktada biraz önce tekrar bir görüşme yaptım. Sayın Genel Başkanım dedi ki, ‘Başkanım biz seni çok seviyoruz. Sizinle hep varız, partide size önemli görevler verelim. Ekrem başkan da sizi çok seviyor. Bizler de çok seviyoruz ama bunu aşamadık" dedi. Ben şimdi şunu soruyorum. Bir partinin genel başkanı ve bu işin içindeki büyükşehir belediye başkanı, aşılamayanın ne olduğunu çok merak ediyorum. Aşılamayan nedir ? Bu partiye bu kadar hizmetim olmuşsa şahsen soruyorum ve bu kadar insan olmadık yerlerde sizleri iktidar yapmışsa böyle bir sorumluluktan uzaklaşmanın bir anlamı var mı ? Bu aşılamayanın ne olduğunu bu halka açıklayın. Neyi aşamadınız ?" diye sordu.

Haberin Devamı

"KISA ÇÖP UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALACAK"

Genç, " İşte şimdi tam da o andayız. Karar anındayız şu anda. Şimdi sizlere soruyorum. Önümüzdeki 40 günde her bir köşede ısrarla soracağım. Son anına kadar soracağım, 31 Mart'a kadar soracağım. Var mıyız yok muyuz ?Şimdi soruorum tamam mı devam mı ? Kararı verdik, halkımız 'Yürü' dedi yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Daha öncesinde olduğu gibi yine birlikte kazanacağız. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz. Halkımızın çok güzel bir sözü var, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bugün iki dudağı arasından karar verdiğini sananların gerçekten 'Çok büyük yanlış yapmışız' diyecekleri ortada. Hepimizin yolu açık olsun. Biraz sonra İlçe Seçim Kuruluna müracaatımızla hemen başlıyoruz. Hepimizin yolu açık olsun, ders olsun onlara, kapak olsun onlara, çocuuğun, gencin, hakkın önemini bilemeyenlere kapak olsun" diye konuştu.