Gündem Sultan’ın organları 6 hastada yaşayacak

Sultan’ın organları 6 hastada yaşayacak

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleyen 17 yaşındaki Sultan’ın organları 4 hastaya can, 2 hastaya ışık olacak. Ailesi, “Kızımı yaşatamadık, organları başka canlarda yaşasın” açıklamasında bulundu

Sultan’ın organları 6 hastada yaşayacak

Antalya’da geçirdiği trafik kazasının ardından tedaviye alındığı yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen Sultan Dilek’in (17) bağışlanan böbrekleri, karaciğeri ve akciğeri dört hastaya can, korneaları ise iki hastaya ışık olacak. Y. Ü.’nün (17) kullandığı motosiklet 20 Kasım’da Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Fidanlık kavşağında B.A. yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Y.Ü. ve yolcu koltuğunda oturan kız arkadaşı Sultan Dilek, yola savrularak yaralandı. Hastaneye kaldırılan Y. Ü. ise ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

‘Ailesi onay verdi’

Yoğun bakımda tedavisi süren Sultan’ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Organ Nakli Merkezi Koordinatörleri Nilgün Bilal ve Uğur Genç, organların bağışlanması için baba Murat ve anne Atiye Dilek (40) ile görüştü.

Yoğun bakım ünitesinde kızlarını son kez gören çift, organların alınmasına onay verdi. Dilek’in iki böbreği, karaciğeri ve akciğeri ile iki korneası organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. Dilek’in böbrekleri, karaciğeri ve korneaları AÜ Hastanesi’ndeki hastalara nakledilecek. Akciğerin nakledileceği merkez ise henüz belirlenmedi.

Murat Dilek, kızının lise son sınıf öğrencisi olduğunu, üniversite sınavına hazırlandığını söyledi. Ekonomik durumlarının iyi olmadığını, kızının hayırseverlerin desteğiyle eğitimini sürdürdüğünü anlatan Dilek, “Kendisi doktor olmak, hastalara faydalı olmak istiyordu. Onun bu arzusu doğrultusunda organlarını bağışladık. Organlarıyla başkalarını kurtaralım istedik. Kızımı yaşatamadık; organları başka canlarda yaşasın, onlara can olsun” dedi. Dilek, ameliyat sonrası kızının organlarının nakledildiği hastalarla tanışmak istediğini de ifade etti.