Gündem Sultangazi'de operasyon: Gözaltılar var

Sultangazi'de operasyon: Gözaltılar var

14.06.2019 - 15:13 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi'de Yürüyüş Dergisi'ne helikopter destekli operasyon düzenledi. Terör örgütü DHKP-C üyesi olmak suçundan 'Gri Kategoride' bulunan Ali Aracı isimli örgüt mensubu 3 örgüt üyesiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Sultangazide operasyon: Gözaltılar var

Terör örgütü DHKP-C ye yönelik takip ve izlemelerini sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalarında örgütün yayın organı olarak kullanılan Yürüyüş Dergisi'nde örgüt mensuplarınca toplantı yapılacağını tespit edince operasyon kararı aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Sultangazi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Yürüyüş Dergisi'ne öğle saatlerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda TOMA hazır tutulurken bir polis helikopteri de destek verdi.

Kapı kırılarak girilen dergi evinde bulunan ve haklarında yakalama kararı bulunan Ali Aracı, Merve Kurt, Ümit Çimen ve Yılmaz Viraner isimli örgüt mensupları yakalanıp gözaltına alındı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de dergi binasının bulunduğu caddede çok sayıda zırhlı araçla güvenlik önlemi aldı.

Ali Aracı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan en çok aranan teröristler listesinde 'Gri Kategoride' bulunan ve yakalanmasına 300 bin lira ödül konulan DHKP-C üyesi olduğu öğrenildi.

Müzik grubu Grup Yorum üyesi olan ve Şubat 2018 de diğer Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek , Selma Altun ve İnan Altun’la birlikte gri listeye konan ve DHKP-C üyesi olmaktan aranan Aracı ile 3 şahısın emniyetteki sorguları sürüyor.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün yine DHKP/C'nin bir yerini bastık. Gri listede yer alan bir teröristi, 3 teröristle beraber arkadaşlarımız aldılar. Ve şunu çok net söyleyeyim nerede olursa olsun hangi terör örgütü olursa olsun enselerindeyiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa'da esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Soylu, "31 Aralık 2016 tarihinden itibaren İstanbul'da bir terör olayı duydunuz mu? Nelerle mücadele ediyoruz? Bakın bugün yine DHKP/C'nin bir yerini bastık. Gri listede yer alan bir teröristi, 3 teröristle beraber arkadaşlarımız aldılar. Ve şunu çok net söyleyeyim nerede olursa olsun hangi terör örgütü olursa olsun enselerindeyiz. DEAŞ, FETÖ, PKK, DHKP/CBu bir istikrarın ve milletimizin bize vermiş olduğu güvenin bir sonucudur." dedi.