Gündem Süngütepe şehitlerine veda

Süngütepe şehitlerine veda

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri Süngütepe Üs Bölgesi’nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş ile topçu erler İbrahim Özkur ve Menduh Çelik dün memleketlerinde gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Süngütepe şehitlerine veda

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Süngütepe Üs Bölgesi’nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26), topçu erler İbrahim Özkur (21) ve Menduh Çelik (21) dün memleketlerinde toprağa verildi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda askerler için uğurlama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Muş nüfusuna kayıtlı şehit asker İbrahim Özkur’un yakınları da törene katıldı. Şehidin bir kadın yakını da giydiği asker üniforması ile töreni izledi. Törenin ardından İbrahim Özkur’un cenazesi helikopterle memleketi Muş’a, Halil Daş’ın cenazesi uçakla memleketi Konya’ya, Menduh Çelik’in cenazesi de yine uçakla memleketi Şanlıurfa’ya uğurlandı. Diğer şehit askerlerin de otopsilerinin ardından cenazelerini memleketlerine gönderileceği belirtildi.

Eşi 8 aylık hamile

Şehit İbrahim Özkur’un Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş’un Varto ilçesindeki Hacı Kaya Özer Camii’ne getirildi. Burada şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döken 8 aylık hamile eşi Hanım Özkur ile yakınlarını, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, emniyet ve jandarma görevlileri teskin etmeye çalıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şehidi uğurlama töreni için Muş’a geldi. Törenin ardından şehidin naaşını cenaze aracına kadar omzunda taşıyan Soylu ile törene katılan protokol üyeleri, daha sonra şehidin evinin önünde dua okuyarak, babası Kudbettin Özkur’a taziyelerini iletti. Şehidin naaşı, ilçeye bağlı Leylek köyü mezarlığında ağıtlar, dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Süngütepe şehitlerine veda

Helikoptere binen baba Kudbettin Özkur ile anne Hanım Özkur, şehit İbrahim Özkur’un fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.

‘Bana aldığın çiçek hâlâ solmadı’

Şehit Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesi’ne getirildi. Buradaki törene, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, protokol üyeleri, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Anne Rukiye Daş, kardeşleri ve yakınları şehit Daş’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. 4 aylık nişanlısı Ayşe Kızıl da nişanlısının tabutuna sarılarak, “Bana aldığın ilk çiçek hâlâ solmadı, duruyor bitanem” diye ağladı. Daş’ın cenazesi gözyaşları içinde mahalle mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Vatani görevinin ardından 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Daş’ın Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında da görev aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Süngütepe şehitlerine veda

Kürtçe ağıt yaktılar

Şanlıurfa’ya getirilen Menduh Çelik’in cenazesi, Yeni Mezarlık Camii’ne götürüldü. Şehit Çelik için burada cenaze töreni düzenlendi. Şehidin tabutuna sarılan yakınları, Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Naife ve babası Demo Çelik, ayakta durmakta güçlük çekti. Çelik çiftini, AK Parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri teskin etmeye çalıştı.
Şehidin cenazesi, şehitlikte toprağa verildi.

Süngütepe şehitlerine veda

Kılıçdaroğlu Orgeneral Güler’i aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Süngütepe Üs Bölgesi’ndeki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi aldı. CHP’den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, şehitlere Allah’tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve acılı ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifa dileklerini iletti.