Gündem Şüpheli paketten husumet çıktı

Şüpheli paketten husumet çıktı

01.04.2011 - 13:01 | Son Güncellenme:

AKP eski milletvekili Gülseren Topuz'un doktor oğlu Berk Topuz'a gönderilen şüpheli paketten havai fişek çıktı... Polis, olayı 2009 yılında Topuz'u yol verme kavgasında silahla vurduğu belirtilen ve halen cezaevinde bulunan Erkan B'nin azmettirdiği iddiası üzerinde duruyor

Şüpheli paketten husumet çıktı

AKP İstanbul eski Milletvekili Gülseren Topuz'un oğlu doktor Berk Topuz'a bomba süsü verilmiş paket yollandı. Bomba imha ekiplerince patlatılan paketten havai fişek ve kablolar çıktı. Paketin patlaması halinde ses bombası etkisi yaratacağı belirtildi. Polis, olayın Topuz'u 2009 yılında yol verme kavgasında silahla yaralayan ve halen cezaevinde bulunan Erkan B. tarafından azmettirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Üsküdar Nakkaştepe Sitesi güvenlik görevlileri site kenarına bırakılmış paket buldu. Paketi alan güvenlik görevlisi üzerinde Berk Topuz'a yazılı not buldu. Paketi alan güvenlik görevlisi 10 metre yürüdükten sonra paketi bırakarak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemede pakete bomba süsü verildiğini fark etti. Olay yerine çağırılan bomba imha şube müdürlüğü ekipleri paketi fünye ile patlattı. Bomba süsü verilmiş paketten havai fişekler ile kablo düzenekleri çıktı. Olay yeri inceleme polisleri paketin üzerinde parmak izi incelemesi yaptı. Olay yerine çok sayıda emniyet müdürü de gitti. Polis Topuz ailesi ile görüştü. Topuz'un babası Prof.Dr. Erkan Topuz ile eski milletvekili Gülseren Topuz'un da olay sırasında evde olduğu anlaşıldı. Aile, 2009 yılında oğulları Berk Topuz'un Kocaeli'de silahla vurulduğunu belirtti. Topuz'u vurduğu iddiasıyla yargılanan Erkan B. geçen yıl serbest bırakılmıştı. Ancak aile daha sonra yeniden savcılığa başvurarak Erkan B. tarafından tehdit edildiklerini belirtmişti. Erkan B. Yeniden gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.