Gündem Susurluk hükümlüsü çatışmada öldürüldü

Susurluk hükümlüsü çatışmada öldürüldü

22.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Susurluk Davası hükümlülerinden Ziya Bandırmalıoğlu ile arkadaşı Şahin Aslan davetli olarak katıldıkları yemekte çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybetti. Öte yandan ünlü restoranda çıkan çatışmanın güvenlik kamerası kayıtları da ortaya çıktı.

 FERİT ZENGİN İstanbul - İstanbul'da önceki gece lüks bir restoranda yaşanan silahlı çatışmada Susurluk Davası hükümlülerinden eski özel harekatçı Ziya Bandırmalıoğlu ile arkadaşı eski özel harekatçı Şahin Aslan vurularak hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, Kadıköy Kalamış’ta bulunan Develi isimli lüks restoranda önceki gece 22.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul Anadolu yakasında faaliyet gösteren ve inşaat sektörüyle uğraşan Oflu, Çakıroğlu ailesi tarafından dost ve ahbaplara yönelik yemeğe kendisi gibi eski özel harekat polisi olan arkadaşı Şahin Aslan'la birlikte giden Ziya Bandırmalıoğlu, oturduğu masadaki kişilerle tartışma yaşadı. Gerginlik esnasında masaya yumruk vuran Bandırmalıoğlu, yemeğe katılan davetliler tarafından uyarıldı. Uyarıya karşılık veren Bandırmalıoğlu ile masada bulunanlar arasında başlayan sözlü tartışma önce küfürleşmeye ardından da yumruklu kavgaya dönüştü. Alkolün de etkisiyle büyüyen kavgada silahlar çekilince restoran bir anda silahlı çatışma alanına döndü. Çıkan çatışmada Bandırmalıoğlu ve Aslan'la birlikte 7 kişi vücudunun değişik yerlerinden vurularak yaralandı.

Haberin Devamı

Susurluk hükümlüsü çatışmada öldürüldü

Olay yerine çağrılan polis ve sağlık ekipleri, yaptıkları ilk incelemede Bandırmalıoğlu ve Aslan'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Diğer yaralı 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 4'ünün çatışmaya katılan şahıslar olduğu belirlenirken, çatışmaya dahil olduğu ve olay sonrası kaçtığı tespit edilen 5 şahıstan 3'ü gözaltına alındı. Polis firari 2 şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA

Restoranda dehşet anlarının yaşandığı silahlı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde iki grubun yakın mesafeden defalarca birbirine ateş ettiği görülüyor. 

Susurluk hükümlüsü çatışmada öldürüldü

JİTEM DAVASI SANIĞIYDI

Ziya Bandırmalıoğlu'nun adı son olarak 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ilişkin JİTEM davasında gündeme gelmişti. Bandırmalıoğlu, Ankara JİTEM davasında Mehmet Ağar'ın da arasında bulunduğu eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT'çi Korkut Eken ile Ayhan Çarkın'ın da bulunduğu eski özel harekat polisleriyle birlikte "Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek" suçlarından yargılanıyordu. 19 sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği beraat kararı İstinaf Mahkemesi'nde bozulmuştu, bunun üzerine dosya Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanmıştı. Eski MİT'çi Tarık Ümit'in kaçırılması ve öldürülmesi, Behçet Cantürk'ün öldürülmesi gibi eylemlerle suçlanan Bandırmalıoğlu 26 Ocak 2013'te tutuklanmış ve 27 Kasım 2013'te tahliye edilmişti. Bandırmalıoğlu, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen Susurluk davasında, 12 Şubat 2001'de 4'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Susurluk davasında verilen cezalar, 15 Ocak 2002'de Yargıtay tarafından onanarak kesinleşmişti.