Gündem Taksici bulduğu 7 bin lirayı sahibine teslim etti

Taksici bulduğu 7 bin lirayı sahibine teslim etti

25.08.2010 - 10:42 | Son Güncellenme:

.

Taksici bulduğu 7 bin lirayı sahibine teslim etti

OSMANİYE’nin Düziçi İlçesi’nde 60 yaşındaki İmdat Alaca, taksisinde bulduğu 7 bin lirayı sahibine teslim etti.

Karkın Mahallesi’nden geçen pazartesi günü aldığı bir yolcuyu isteği adrese götüren taksici İmdat Alaca, otomobilini temizlerken arka koltuğun altında bir poşet buldu. Poşeti kontrol eden Alaca, içinde para olduğunu fark edince duraktaki arkadaşlarının yanında saydı. Bu sırada inşaat ustası 45 yaşındaki Yusuf Konur, durağı arayıp, içinde para olan poşetini kaybettiğini, takside olup olmadığını sordu. İmdat Alaca da paranın kendilerinde olduğunu, gelip alabileceğini söyledi. Hemen durağa gelen Konur, Alaca ve diğer taksicilerin huzurunda kaybettiği 7 bin liraya kavuştu.

Parasını bulduğu için çok şanslı olduğunu belirten Yusuf Konur, “İnşaat ustasıyım, Ramazan Bayramı nedeniyle birikmiş alacağımı alıp, tatil için memleketime gelmiştim. O parayı evin eksiklerinde kullanacaktım, bayram alış verişi yapacaktım. Helal para, bulundu. Bu devirde dürüst insan bulmak çok zor. Arkadaşa gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Taksici İmdat Alaca da, “Hakkımız olmayan bir kuruşu bile boğazımızdan geçirmeyiz. O para bize değil, sahibine aitti. Çok şükür kendisi ortaya çıktı ve emanetini teslim ettik” diye konuştu.