Gündem Taksim Dayanışması'nın kararına Twitter'dan 'aman dikkat' uyarısı

Taksim Dayanışması'nın kararına Twitter'dan 'aman dikkat' uyarısı

15.06.2013 - 14:21 | Son Güncellenme:

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı'ndaki eylemi devam ettirme kararı Twitter'da uyarılarla karşılandı. Platformu'nun bugün açıkladığı Gezi Parkı eylemlerine devam kararına aralarında birçok aydının olduğu isimler karşı çıktı.

Taksim Dayanışmasının kararına Twitterdan aman dikkat uyarısı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Taksim Dayanışması Platformu'nun bugün açıkladığı 'eyleme devam' kararına gösterilen tepkilerde eylemin artık amacına ulaştığı bundan sonrasının, eylemi marjinal hale getireceği ifade edildi.

Haberin Devamı

İŞTE POLİSİN MÜDAHALE ANI!

MÜDAHALE BÖYLE BAŞLADI

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

Ahu Ozyurt ?@ahuozyurt

Taksim Dayanışma taktik olarak iyi goturdugu bir muzakere surecinde stratejik buyuk bir hataya dusmek uzere. Kamuoyu destegi kayıyor.

Cem Boyner @cem_boyner
Masum,içten tepkilerle başladiniz gönülleri kazandiniz.zamaninda bırakarak masumiyetinizi , gerçekliğinizi korumak da sizlerin sorumluluğu.

Oktay Vural @oktayvural Gezi Parkı artık normalleşmelidir.Erdoğan gerilim ve kutuplaşmadan vazgeçmeli,şiddet ve çatışma zemini kalkmalıdır.Gezi Parkı yaşamalıdır.

Esin Övet @esinovet

Hakliyken, haksiz duruma dusmemek gerek...

Ayşe Hür @HurAyse
Hükümete talepler için 1 ay mühlet verilir. Yerine getirmiyorlarsa tekrar toplanılır. Gerekirse her ay toplanılır. Cumartesi Anneleri gibi..

Haberin Devamı

Nihal Bengisu Karaca @nibenka
Sağduyu galip geliyor sanırım, iyi haberler var. direnişi sembolik bir çadırla sürdürmek, ama gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmek gibi. Gezi parkını son ferdine bütün eylemcilerden arındırma tavrına girmemek lazım şu noktada. Çok gereksiz bir müdahale olur.Önemli olan parkın kurtarılmış bölge vasfından arınması, kamu görevlilerine açılabilmesi. Parkta hiç eylemci kalmasın denmemeli.
Edibe Sözen @edibesozen
sosyal hareketlerin de bir etik tarafi vardir, masaya oturulmus, talepler dile getirilmistir...inatlasmak etik degildir...
Kanat Atkaya@katkaya
Bir an önce durumu netleştirecek bir açıklama gerekiyor, yoksa "tek çadırcılar ve diğerleri" olarak ilk bölünme gerçekleşecek, aman diyeyim.

Metehan Demir @metehan_demir Tek ülke. Tek bayrak. Tek millet....Tek çadır.

Ertuğrul Günay @ErtugrulGunay "Kim okurdu,kim yazardı BU DÜĞÜMÜ KİM ÇÖZERDİ Koyun kurt'ile gezerdi FİKİR BAŞKA BAŞK'OLMASA"(Veysel) Fikir ayrılığı gelişmenin temelidir.

Kutluğ Ataman @kutlugataman YAŞAMAK BİR [ ÇADIR ] GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE

Koray Çalışkan @koraycaliskan Geziyi tamamen bosaltmak yanlis olurdu. Dayanisma Cadiri elbette oradan ayrilmayacak. Bina dikmeyecegiz sozune kadar da orada.

Hilâl Kaplan @hilal_kaplan Meydanın ve parkın normalleşmesine engel olmayacak şekilde, tek çadırda nöbet tutmaya devam etmek olumlu. Buna müdahale edilmemeli.

Ayşe Hür @HurAyse Hükümete talepler için 1 ay mühlet verilir. Yerine getirmiyorlarsa tekrar toplanılır. Gerekirse her ay toplanılır. Cumartesi Anneleri gibi..

Tufan Türenç @tturenc AKP iktidarı buna saygı duymak zorundadır. İnatlaşmanın, taşıma kalabalıklarla meydan okumaya kalmanın anlamı yoktur ve ülkeye zarar verir.

Ali Hakan @alihakanxyz O tek çadır simgesi olacaktır, varız, burdayız, kaale alınmalıyız, kimse kimseyi hor görmesin, birlikte yaşıyoruz bu memlekette demenin...

M. Akyol @AkyolMustafa Aktörleri Türk olan siyasi krizlerin sükunet, makuliyet, taviz ve uzlaşıyla çözülmesi çok nadir görülen bir durum.

Haberin Devamı

PELİN BATU: DEVAM KARARI BİZİ ÜRKÜTÜYOR
Gazeteci ve oyuncu Pelin Batu, Taksim Dayanışma Platformu'nun aldığı karara tepki göstererek "Lütfen, sakin olalım ve Gezi Parkı'ndan çekilelim" dedi.


SERDAR TURGUT: KARARI DUYUNCA YIKILDIM
Gazeteci Serdar Turgut ise "Taksim Dayanışma Platformu'nun devam kararını duyunca yıkıldım. 12 Eylül 1980 sabahı gibi acı ve yenilmişlik duygusunu yeniden mi yaşatacaklar diye düşündüm." dedi.

Yazarlar