Gündem Taksim'de KCK protestosu... Gergin anlar...

Taksim'de KCK protestosu... Gergin anlar...

24.11.2011 - 08:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde KCK'ya yönelik operasyonları Taksim Meydanı'nda protesto etmek isteyen içlerinde bazı BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu gruplara polis izin vermedi.

Taksimde KCK protestosu... Gergin anlar...

Çevik kuvvet ekipleri başta Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişi olmak üzere Sıraselviler Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Dolapdere ve daha bir çok noktada geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Grup içinde bulunan BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Sabahat Tuncel ve Ayla Akad Ata bir süre çevik kuvvet barikatının kaldırılmasını bekledi. Kaplan, emniyet yetkilileri ile görüştü.

Kaplan'ın, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim'e yürüme talebi polis müdürleri tarafından kabul edilmedi. Eylem için Taksim Meydanı'na içlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin de bulunduğu grup, İstiklal Caddesi Mis Sokak üzerinde bulunan ve son KCK operasyonunda basılan Özgür Gündem Gazetesi önünde basın açıklaması yaptı.

KAPLAN SON OPERASYONDA HEDEFİN AVUKATLAR OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

BDP Milletvekili Hasip Kaplan yaptığı açıklamada son KCK operasyonlarında hedefin avukatlar olduğunu idda etti. Yapılan operasyonların darbe dönemlerini rahmetle arattığını vurgulayan Kaplan, "12 Eylül döneminde vicdan ve insaf sınırları diye bir şey vardı. Şimdi bu sınırlar aşılmıştır." dedi. Başbakan'ın Asrın Hukuk Bürosu'nu hedef gösterdiğini ileri süren Kaplan, " Türkiye'de muhalefeti susturmak için, her türlü hukuksuzluğun ve adaletsizliğin yapıyorlar. Bakın Taksim gibi bir yerde partililer binasından çıkmasın, meydana gelmesin, milletvekilleri ve heyeti gelip basınla konuşmasın, halkla buluşmasın isteniyor. Bakın her tarafı 'TOMA'lar ve gaz bombaları sarmış durumda. Bugüne kadar hiç yılmadık, yılmayacağız. Seçilmişleri, sendikacıları, dernekleri, avukatları sabah beşte evlerini basıp içeri alarak muhalefeti susturacağını sanıyorsa yanılıyor. Bunu çok iyi bilsin." şeklinde konuştu. Kaplan, Hüsnü Mübarek, Kaddafi ve Binali'nin sonlarını örnek göstererek, "Başbakan'a söylüyoruz başkasına akıl vereceğine o aklı biraz kendisine sakla." dedi.

Haberin Devamı

. Açıklamaların ardından milletvekilleri bir kez daha İstiklal Caddesi'nde yürümek için polis barikatını zorladı. Polisin, dağılmamaları halinde müdahale edecekleri uyarısı üzerine grup Tarlabaşı Bulvarı istikametine dağılmak zorunda kaldı. Tarlabaşı Bulvarı'na inen grup kaldırım üzerinden BDP il binasına kadar yürüdü. Grup daha sonra olaysız dağıldı.