Gündem Tarihi başkentler İstanbul'da buluştu

Tarihi başkentler İstanbul'da buluştu

13.09.2013 - 12:25 | Son Güncellenme:

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen KONEXPO 2013 fuarı tarihi başkentleri buluşturmaya devam etti.

Tarihi başkentler İstanbulda buluştu

Bu yıl Konya, Edirne, Karaman’ı İstanbullularla buluşturan Konexpo Fuarı oldukça renkli başladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Eski içişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanısıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Konya Valisi Muammer Erol, Edirne Valisi Hasan Duruer, Karaman Valisi Murat Koca İl ve ilçe Belediye Başkanları, sanayici ve işadamları ve organizasyonun mimarlarından olan KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı’nın katılımıyla İstanbul Feshane'de yapılan açılış töreni, Eyüp Sultan Camisi'de yapılan duadan sonra Konyalı, Edirneli ve Karamanlı sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşların mehteran eşliğinde, kortejler halinde Feshane'ye kadar yürümesiyle başladı. Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde son bulan yürüyüşe yaklaşık 2000 kişi katıldı. Sonrasında ise yağlı güreş gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı

Konya'nın yöresel tatlarının başında gelen etli ekmeği ve nohutlu pilavı da katılımcıların beğenisine sunuldu. ayrıca halk Oyunları Topluluğu, Sema Gösterileri, Edirne Yağlı Güreşleri, Davul Show, Bozkır Folklor Ekibi, Grup Kaşıks, Edirne Halk Oyunları Topluluğu gibi ekiplerin gösterileriyle görsel şova dönüşen fuar, katılımcıları oldukça memnun etti.

Konsiad Başkanı Abdullah Başçı eşliğinde tek tek stantları gezen Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu; "Buraya katılan tüm üreticileri, sanayicileri gönülden tebrik ediyorum. Ülkenin istikrarlı geleceğine daha cesur, daha öz güvenli yatırım yapsınlar çünkü Türkiye, gelecekte üretimde, sanayide de hak ettiği güçlü yerini alacak" diyerek açıklamada bulundu. Sonrasında ise eşi Sare Davutoğlu ile katılım sağlayan Dışişeri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konexpo fuarını gezip, Konya’nın hat sanatlarını incelerken, höşmerim tatlısının da tadına baktı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve eşi fuarda bulunan yerel bir sanatçının isteğini kırmayarak bir türkü dinledi.

Konya, Edirne, Karaman ve İstanbul 2.Sanayi ve Kültür Etkinliği 15 Eylüle kadar Eyüp Feshane de ziyaretçilerini ağırlayacak.