Gündem Tarihi kapı kırmızı ışıkla aydınlatıldı

Tarihi kapı kırmızı ışıkla aydınlatıldı

01.10.2023 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi’nin tarihi ana kapısı, Dünya Kalp Federasyonu tarafından her yıl 29 Eylül’de Dünya Kalp Günü olarak kutlanan kalp hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kırmızı ışıkla aydınlatıldı.

Tarihi kapı kırmızı ışıkla aydınlatıldı

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Sadık Zorkun, Dünya Kalp Günü’nün önemi hakkında bilgi verdi. İstanbul Üniversitesi’nin farkındalık oluşturmak adına farklı renklerle ışıklandırıldığını belirten Doç. Dr. Zorkun, “İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’de eğitim ve öğretimin simgesi haline gelen Beyazıt Kapısı çocukluk çağı kanserlerine olan farkındalığı artırmak için 26 Eylül gecesi ‘sarı’, Dünya Kalp Federasyonu tarafından her yıl dünya kalp günü olarak kutlanmakta olan 29 Eylül gecesi de kalp hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ‘kırmızı’ ışık ile aydınlatılmıştır. Amaç kanseri ve kalp hastalığı olan her bireyi titizlikle değerlendirip, mümkün olduğu kadar sağlıklı yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

1.5 milyon kap mama

Hızlı teslimat sektöründe faaliyet gösteren Getir, “Patiye El Ver” sloganıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) aracılığıyla barınak hayvanları için her yıl verdiği mama desteğine devam ediyor. Bu yıl 1.5 milyon kap mama hedefi koyulan kampanyanın 9’uncu yılında bugüne kadar toplanan desteklerle yaklaşık 650 ton mama patili dosta öğün olarak ulaşmış olacak. 

Getir müşterilerinin de desteğiyle toplanan mamalar, HAYTAP aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki barınaklarda patili dostların beslemesinde kullanılacak.