Gündem Tarım arazileri göle döndü

Tarım arazileri göle döndü

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Doğu’da soğuk hava ve kar mücadelesi sürerken, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz’de etkisini artıran sağanak tarım arazilerini adeta göle çevirdi.

Tarım arazileri göle döndü

Yurt genelinde yaklaşık bin köy yolu ulaşıma kapanırken, Erzurum’da öğrenciler yolları kapanan köylerine kar üstü araçlarla taşındı.

Haberin Devamı

Özellikle Hatay, Adana ve Antalya’da günlerdir süren yağmur nedeniyle bir çok evi su bastı. Bursa ve Çanakkale’de deniz seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi.

- Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Tunceli’de 510 yerleşim birimi ulaşıma kapandı. Van’ın önemli turizm değerlerinden Muradiye Şelalesi ise etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oldu.
20 köy elektriksiz

- Tunceli’de iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 20 köye elektrik verilemiyor. Hozat’ta kar nedeniyle halı sahanın çatısı çöktü, Nazımiye’de ise evinde rahatsızlanan Sabriye Taşkıran (75) beş saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı.
İki kişi hayatını kaybetti

Haberin Devamı

- Adana’daki Seyhan Barajı’nın aşırı yağışlar nedeni ile kapaklarının açılması ile yaklaşık 30 bin dönüm ekili alan sular altında kalırken, mahsur kalan bir kamyon da iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

- Bitlis’in Tatvan ilçesinde altı katlı binanın çatısında biriken kar ve buz kütlesi, kaldırımda yürüyen Abdurrahim Güler’in (47) üzerine düştü. Kar birikintisinin altından çıkarılan Güler, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

- Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Yaylakaya Mahallesi’nde evinin çatısına çıkan Yusuf Solmaz (40) rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek düştü. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Solmaz, hayatını kaybetti.

14 ilde eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Kocaeli, Bilecik’in Pazaryeri ilçesi, Adıyaman Sincik ve Çelikhan, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bolu, Düzce, Çankırı, Bitlis, Bingöl, Muş, Kahramanmaraş ve Karabük’te eğitime bir gün ara verildi.