Gündem Tartışmaya marş arası

Tartışmaya marş arası

02.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’na girerken pankart ve dövizlerdeki sopaların alana sokulmayacağını söyleyen polis ile CHP’liler arasında tartışma çıktı. Bu sırada İstiklal Marşı okunmaya başlayınca, taraflar saygı duruşuna geçerek tartışmaya ara verdi.

Tartışmaya  marş arası

- Bursa’da 3 bin 500 işçinin katıldığı etkinliklerde, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 3 bin 500 polis görev yaptı.

- Eskişehir’deki kutlamalar iki ayrı meydanda yapıldı. Türk İş, DİSK, KESK tarafından düzenlene çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 1 Mayıs etkinliği Sıhhıye Meydanı’nda yapıldı. Çeşitli illerden gelen Kamu Sen üyeleri de Atatürk Bulvarı’nda toplandı.

- Trabzon’daki kutlamalara yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

- Edirne’de DİSK öncülüğünde bin sendika işçisi ve siyasi parti temsilcileri Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplandı. Gruplar, Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. Kutlama alanına gelen Roman çocuklar darbuka çalıp göbek attı.

- Taksim’de 1977’de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hikmet Özkürkçü, Kocaeli Karamürsel’deki mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

‘Savaşta bile fırınlar kapanmaz’

- Bartın’da sloganlar atan kalabalık, Hükümet Caddesi’nden geçerken belediyenin doğalgaz hattında işçilerin çalışması dikkat çekti. İşçiler, kalabalığın geçişi sırasında işe ara verip ellerindeki kazma ve küreklerle korteji izledi.

- Manisa’da geçimini simit satıp ayakkabı boyayarak kazanan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan işçiler dün de çalıştı. Altı yıldır çöplerden atık hurda malzemeler toplayarak geçimini sağlayan 36 yaşındaki Neşat Bozyay, “Benim tatilim yok” dedi.

- Nevşehir’de bir binanın inşaatında çalışan taş ustası Muammer Coşkun, yevmiye usulü çalıştıklarını, tatil yapmaları durumunda bu ücreti alamayacaklarını belirtti. Coşkun, “Bugün bayram ama ekmek parası için çalışıyoruz” dedi.

- Siirt’te fırın işçisi Mehmet Korkmaz da dün çalışanlardan. Vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılamak için tatil yapamadıklarını ifade eden Korkmaz, “Savaşta bile fırınlar kapanmaz” dedi.

- Elazığ’da bir balık işletme tesisinde çalışan Levent Yılmaz yük kaldırma aracının altında kalarak yaşamını yitirdi. Geçen cumartesi Kocaeli’de yangın çıkan tankere personel taşıyan servis botunda bulunan kayıp işçi Nail Demirci’nin cesedine ulaşıldı.