Gündem Taschen’den Stan Lee anısına

Taschen’den Stan Lee anısına

11.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

12 Kasım’da hayatını kaybeden Marvel’ın efsanevi yazarı, editörü ve yayımcısı Stan Lee anısına yayımcılık dünyasının büyük yayınevlerinden Taschen, “The Stan Lee Story” adlı özel bir kitap hazırladı.

Taschen’den  Stan Lee anısına

1939’da kariyerine başlayan “Black Panther”, “Örümcek Adam”, “X-Men”, “Thor”, “Iron Man”, “The Fantastic Four”, “The Incredible Hulk”, “Daredevil”, “Ant-Man” gibi çizgi roman dünyasının ve artık sinemanın en önemli süper kahramanlarını yaratan ya da ortaklaşa hayat veren Stan Lee, popüler kültürün en önemli simgelerinden biriydi. Çizgi roman dünyasına kattığı sayısız karakterin yanında bu karakterlerin yer aldığı filmlerde yaptığı cameo’lar ile de gönüllerde taht kuran Lee’nin çizimleri, Marvel’ın 80’inci yılı için özel olarak hazırlanan “The Stan Lee Story” isimli bir kitapta bir araya getirildi. 624 sayfalık dev kitap, Lee ile uzun yıllar birlikte çalışmış Roy Thomas tarafından hazırlandı.

Haberin Devamı

Kitap, Lee’nin elinden çıkan kahramanların yanı sıra ünlü ismin Amerika’da göçmen olarak başlayan çocukluğundan bir çizgi roman imparatorluğuna dönüşen hayatından da kesitler taşıyor.