Gündem Tatar’ı intihara sürükleyen Pehlivan’a 13 yıl hapis

Tatar’ı intihara sürükleyen Pehlivan’a 13 yıl hapis

22.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kumpas soruşturmaları” olarak bilinen, “Amirallere Suikast ve Balyoz” soruşturmalarında görev yapan ve Yarbay Ali Tatar’ın intiharına yol açmakla suçlanan eski Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan, FETÖ üyeliğinden 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tatar’ı intihara sürükleyen  Pehlivan’a 13 yıl hapis

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Karamürsel ilçesinde patlayıcı madde ele geçirilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Tatar’ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında soruşturma yapıldığını anlatan Pehlivan, bu kişilerden bazılarının tutuklandığını, bazılarının ise serbest bırakıldığını ifade etti. Pehlivan, işlemlerde hukuka aykırı bir eyleminin bulunmadığını öne sürdü.

Verilen aranın ardından toplanan Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti Pehlivan’ın, “FETÖ/PDY’ye üye olmak” suçunun sabit olduğu, bu nedenle sanığa Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 314/2. maddesi gereğince “örgüt içindeki faaliyetleri, kastının yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre” dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaşılarak 9 yıl hapis cezası verildiği kaydedildi. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören kanun maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza artırılarak 13 yıl 6 aya çıkarıldı.