Gündem Tatil paylaşımlarını görüp oteli bastılar

Tatil paylaşımlarını görüp oteli bastılar

29.08.2023 - 06:57 | Son Güncellenme:

Bodrumda bir otelde husumetli iki grup arasında silahlı çatışma çıktı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Saldırganların husumetli oldukları şahısların sosyal medyada paylaşımlarını gördükten sonra Bodrum’a gelip saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi...

KENAN GÜRBÜZ / Bodrum - Muğla’nın Bodrum ilçesinde otomobille otele gelen üç kişi ile oteldeki üç kişi arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan Ömer Ataş (28) yaşamını yitirirken, biri ağır üç kişi yaralandı, altı kişi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün gece saatlerinde Gölköy Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir otelde meydana geldi. Araçla otele gelen üç şahıs, otelin lobisinde bulunan şahıslara ateş açtı. Lobide bulunanlar silahla karşılık verince çatışma çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren grupta yer alan Ömer Ataş, yaralı olarak bindiği araçta başına bir kurşun daha isabet ederek hayatını kaybetti. Silahlı çatışmada Ardahan B. (22), Yiğitcan B. (22) ve M.A A. (17) yaralandı. Yaralılar, kendi imkanları ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

3 GÜNDÜR OTELDEYDİLER

Karnından yaralanan ve durumu ağır olan Ardahan B.’nin arkadaşları ile birlikte üç gün önce otele tatile geldiği, husumetli olduğu şahısların da sosyal medya paylaşımlarını görüp İstanbul’dan Bodrum’a gelerek saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayın ardından jandarma ekiplerince toplam altı şüpheli gözaltına alınırken, altı silah ele geçirildi. Firari bir şahsın da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

RESTORAN SAHİBİNE DAMBIL BARI İLE SALDIRI; ÇALIŞANLARI 100 BİN LİRASINI GASBETTİ

Fırat AKAY/BODRUM / DHA - Olay, 21 Ağustos'ta saat 02.00 sıralarında Yeniköy Mahallesi Turgutreis Caddesi'nde meydana geldi. Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki restoranını kapatan Levent Bulut, gece saatlerinde çantasındaki 100 bin lira ile motosikletine binip, yaşadığı siteye geldi. Motosikletini park edip, evine yönelen Bulut'a, maskeli ve şapkalı bir kişi dambıl barı ile saldırdı. Bulut kanlar içinde kalırken, şüpheli 100 bin lirayı da gasbedip, kaçtı. Komşusu tarafından hastaneye götürülüp, yoğun bakıma alınan Bulut, ifade verip, 2 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu.

POLİS, 200 KAMERADAN GÖRÜNTÜ İZLEDİ

Çalışma başlatan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgede 200 güvenlik kamerasını incelemeye aldı. İncelemede, Gümbet Değirmenler mevkisinde şüphelinin kıyafetleri ile Bulut'a ait çanta bulundu. Şüphelinin Bulut'un işlettiği restoranda garson olarak çalışan Diyar Köse olduğu tespit edildi. Köse'nin kaldığı adresi belirleyen ekipler, operasyon düzenledi. Köse ile ona yardım eden ve aynı restoranda garson olarak çalışan H.T. ve S.Ş. kaldıkları lojmanda yakalandı. 3 şüpheli, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Tatil paylaşımlarını görüp oteli bastılar

OLAYDAN SONRA DA RESTORANDA ÇALIŞMIŞLAR

Diyar Köse'nin, Bulut'un işletmeden çıkış saatini iş arkadaşları H.T. ve S.Ş.'den öğrendiği, evinin önüne gidip, 25 dakika beklediği tespit edildi. Köse'nin dambıl barı ile gerçekleştirdiği saldırı sonrası para dolu çantayı alıp, Değirmenler mevkisine gittiği ve burada kendisine yardım eden şüphelilerle buluştuğu belirlendi. Köse'nin dikkat çekmemek için olay sonrası gasbettiği paradan pay verdiği şüpheliler ile restoranda çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Ayrıca Köse'nin saldırı sonrası çanta ile bölgeden uzaklaştığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Diyar Köse tutuklanırken, H.T. ve S.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.