Gündem Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayram tatilini memleketleri ya da tatil kentlerinde geçirenlerin bir kısmı yola çıkmaya başladı. İstanbul’a dönenlerin kullandığı Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde zaman zaman akıcı yoğunluk yaşandı. Sürücülere hız uyarısı yapıldı.

Tatilciler dönüş yolunda

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek şehir dışına çıkan tatilcilerin dönüş çilesi başladı. Bayram tatilini son ana kadar değerlendirip, dönüşü hafta sonuna erteleyenlerin trafik yoğunluğunu yaşamak istemeyen bazı vatandaşlar, yola erken çıktı. Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişi İstanbul yönünde, Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde zaman zaman akıcı yoğunluk oluştururken, otoyolun Düzce, Sakarya ve Kocaeli kesiminde ise trafik akışı normal seyrinde ilerledi. Dönüş trafiğinin bugün ve yarın artarak sürmesi bekleniyor. 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve ‘kilit kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de, trafik yoğunluğu başladı. Kentte dün öğle saatlerinde başlayan araç trafiği giderek artarken, Kırıkkale-Ankara kara yolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Haberin Devamı

‘15 dakika mola verin’

Yola çıkanlara uyarı TESK Genel

Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi.

6 Nisan’da başlayan tatil süresince 3600’ü

aşkın trafik kazası yaşandığını belirterek, sürücülere “Şehirlerarası karayollarında muhtemel trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak dönüşleri son güne bırakmamalı” dedi. Bayramdan önce yola çıkacak olan vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

“- Direksiyon başına geçecek olan vatandaşlarımız hız limitlerine uymalı

- Kör noktaları gözden kaçırmamalı.

- Uzun yolda her 2 saatte bir 15 dakika mola verilmeli.

- Aşırı hız yapılmamalı.”

Tatilciler dönüş yolunda

İstanbul’da adım atacak yer kalmadı

Ramazan Bayramı tatili ve güneşli hava İstanbul’un boşalmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yerli, yabancı turistler ve İstanbullular, tarihi yarımadanın turistik ve tarihi yerlerine akın etti. Metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarının ücretsiz olması toplu ulaşım araçlarında kalabalıklar oluşturdü. Bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarında adım atacak yer kalmadı. Bayramın son günü vatandaşlar İstanbul Boğazı’nın tadını çıkardı,  Eminönü, Adalar, Beyoğlu’na akın etti, İstiklal Caddesi doldu taştı. Kabataş-Adalar iskelesinde uzun kuyruklar oluşurken, bu yıl da kalabalıklardan nasibini alan Büyükada oldu.

Haberin Devamı

6 günde 3706 kaza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili için Türkiye’nin çeşitli illerine giden vatandaşların geri dönüş yolculuklarının başlaması nedeniyle trafik yoğunluğunun tekrar arttığını belirterek “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” dedi. Bayram tatilinin 6’ncı günü olan 11 Nisan 2024 Perşembe gününde 635 trafik kazası meydana geldiğini

aktaran Yerlikaya, “Bayram tatilinin ilk 6 gününde toplam 3706 trafik kazası meydana geldi.

48 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 6184 vatandaşımız ise yaralandı” ifadelerini kullandı.

150 metre sürüklendi

- Bartın’da virajda kontrolünü yitirdiği motosiklet kaldırıma çarpıp 150 metre sürüklendi, sürücü motokurye Ömer Özyapı’nın (24) hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yardım etmek istedi

- Kırıkkale’de önceki gün kaza yapan hafif ticari araçtaki yaralılara yardım etmek için yola çıkan Yunus Kızılırmak’a (24) otomobil çarptı. Ağır yaralanan Kızılırmak hayatını kaybetti. Kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlatıldı.

- Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün Berham Kurt yönetimindeki kalas yüklü TIR devrildi. Kurt kazada hayatını kaybetti.

Tatilciler dönüş yolunda