Gündem Dönüş çilesi başladı! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

Dönüş çilesi başladı! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

13.04.2024 - 17:33 | Son Güncellenme:

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen memleketlerine ve tatil beldelerine giden vatandaşların dönüş çilesi başladı. 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale başta olmak üzere Karadeniz, Tekirdağ, Muğla, Bolu, Düzce'de yoğunluk yaşandı. Öte yandan İstanbul Valiliği, büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bir hafta önce memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkan tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor.

24 SAAT SÜRECEK TRAFİK TEDBİRLERİ BAŞLADI

İstanbul'da, Ramazan Bayramı tatili dönüşü nedeniyle trafikte yoğunluk oluşmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nca açıklanan ve 24 saat sürecek bazı tedbirlerin uygulanmasına başlandı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Ramazan Bayramı tatili için şehir dışına çıkan vatandaşların İstanbul'a dönüşleri sırasında trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve trafikteki yoğunluğu engellemek amacıyla, Pazar günü sabah saat 05.00 itibarıyla; kamyon, TIR, çekici, tanker ve ağır tonajlı araçların kente girişleri yasaklandı.

Öte yandan, bu uygulamanın, 15 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'a kadar süreceği öğrenildi.

"KİLİT KAVŞAK" HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu yaşanıyor. Kırıkkale-Ankara kara yolunda trafik durma noktasına gelirken, Kırıkkale-Kayseri karayolunda ise trafiğin akıcı olduğu görüldü. Bazı yol güzergahlarında araçlar tampon tampona ilerledi.

Araç trafiğinin yoğun olduğu "kilit kavşak" dron ile havadan görüntülendi. Trafik ekipler, araç yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda yoğun mesai harcıyor. Maddi hasarlı trafik kazaları sebebiyle de zaman zaman trafik akışı yavaşlıyor. Yahşihan ve Elmadağ ilçeleri arasındaki güzergahında kilometrelerce araç kuyruğu gözleniyor.

 

BOLU GEÇİŞİNDE AKICI YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde tatilcilerin dönüş yolculuğu gün boyu devam etti. Gece saatlerinde otoyolun farklı noktalarında tatilciler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

İstanbul ile Ankara’yı birbirine bağlayan bir nokta olan Bolu geçişinde, dinlenme tesislerinin giriş ve çıkışlarında aksamalar yaşanıyor.

Haberin Devamı
ARAÇ KUYRUĞU 70 KİLOMETREYE ULAŞTI

İstanbul'un Karadeniz'e bağlantısının sağlandığı Karabük'ün Eskipazar ilçesinde yer alan Kemikli Rampaları'nda trafik durma noktasına geldi. Dönüş yoluna çıkan tatilciler nedeniyle Çerkeş'ten Gerede gişelerine kadar yaklaşık 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.


TEM'DE BAYRAM TRAFİĞİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahları arasında bulunan ve Anadolu’yu İstanbul’a bağlamakta adeta köprü görevi üstelene TEM Otoyolu’nun Kocaeli kısmında trafikte yoğunluk yaşanıyor. Trafiğin 3 şeritten 2 şeride düştüğü İzmit ilçesi geçişi Bekirdere Rampası mevkiinde, araç arızaları ve meydana gelen kazalar sebebiyle trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Sürücüler yavaşlayarak temkinli şekilde ilerlerken, trafik polisi ve sağlık ekipleri yaşanan olumsuzluklara müdahale ediyor.


Öte yandan, Bekirdere Rampasını tırmanırken otomobili arıza yapan bir sürücü aniden sağ şeritte durdu. Yavaşlayan trafik sebebiyle şans eseri kaza meydana gelmedi. Otomobilden inen 2 kişi, aracı iterek emniyet şeridine götürdü. Otoyolun Daniş Koper ve Gültepe Viyadüğü, Bekirdere ile Korutepe Tünelleri'nde de trafikte yoğunluk oluştuğu gözlemlendi.


Tem Otoyolu’nun İstanbul istikametindeki yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği, büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı’nın Trafik Tedbirleri Genelgesi kapsamında, İstanbul’da tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtlara ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde izin verilecek. Büyük araçların 14 Nisan saat 05.00 ile 15 Nisan saat 05.00’e kadar İstanbul’a girişlerine izin verilmeyecek" dedi.

Haberin Devamı
YOĞUNLUK ARTTI

Kırıkkale'de Ramazan Bayramı sonrası kara yollarında dönüş trafiği yaşanıyor. Türkiye'nin doğu ve kuzeyindeki 43 ilin güzergahında yer alan Ankara-Kırıkkale kara yolunun Ankara yönünde araç trafiği görüldü. Kentte öğle saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, akşam saatlerinde arttı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken; hasarlı kazalar da meydana geldi. Polis ekipleri de ulaşımın aksamaması için önlemler aldı. Trafik yoğunluğunun yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

BODRUM’DA TATİLCİLER DÖNÜYOR; 12 SAATTE 10 BİN ARAÇ ÇIKIŞ YAPTI

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum’da bayram tatilini geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Son gün yoğunluğuna kalmak istemeyen bazı tatilciler, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren dönüşe geçti. Bu kapsamda özellikle Gümbet Kavşağı Milas istikametinde trafik yoğunluğu gözlendi. Polis ekipleri trafiği daha akıcı ve sağlıklı hale getirebilmek adına kontrollü geçiş sağladı.


Öte yandan, Bodrum’dan son 12 saat içinde yaklaşık 10 bin aracın çıkış yaptığı bildirildi. Yarın akşam saatlerinden itibaren tatilcilerin dönüş yolculuğunda yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

2 MİLYONA YAKIN YERLİ TURİST GİRİŞİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyük kentlerden 9 günlük tatil için Muğla’yı tercih eden vatandaşların dönüşünde Ula ilçesinde başlayan ve Yatağan ilçesinde sona eren araç kuyruğu yaklaşık 30 kilometre uzunluğa yaklaştı. Sabah saatlerinde sakin olan karayolu öğleden sonra Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz, Datça ve Marmaris’ten yola çıkan tatilciler Gökova kavşağında buluşması ile araç kuyruğu başladı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle kritik noktalarda gün boyu görev alarak trafik akışının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla sürücülere yardımcı oldu. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde trafik ışıkları geçici süre askıya alınırken, trafik akışını trafik ekipleri tarafından yönlendirildi.

Muğla bölgesine Ramazan Bayramı sürecinde yaklaşık 200 bin araç girişi ve 2 milyona yakın yerli turist girişi olduğu tahmin ediliyor. Turizm sezonu öncesi 9 günlük Ramazan Bayramı tatili turistik tesislerin yanında bölge esnafının da yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı
TEKİRDAĞ

Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala Tekirdağ'dan İstanbul istikametinde yoğunlaşan trafik, her geçen saat artıyor. Tekirdağ il merkezi ve kent çıkışı, çevre yolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kara yolu üzerinde ve önemli noktalarda önlem aldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Valiliği, Ramazan Bayramı trafiğini rahatlatmak amacıyla çalışma yaptı. Çalışma neticesinde valilik tarafından alınan karara göre, kamyon, çekici ve tankerlerin, Eskişehir’den geçen ve şehirlerarası olan D-650, D-260 ve D-200 yollarının, il sınırları içinde kalan bölümlerindeki karayollarında 14 Nisan Pazar günü sabah saat 05.00'dan, 15 Nisan Pazartesi sabah saat 05.00'a kadar trafikte seyretmesinin yasaklandığını duyurdu.

DÜZCE

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi vatandaşların güvenli seyahatlerinin sağlanması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla Bolu, Düzce ve Sakarya illeri sınırları içerisinde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların trafiğe çıkışının sınırlandırılması uygun görülmüştür. Bu dahilde bahse konu araç türlerindeki araçların Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu İstanbul istikametine (Bolu-Düzce-Sakarya il sınırları arasında) 14 Nisan Pazar günü Saat 05.00 ile 15 Nisan Pazartesi günü saat 05.00 saatleri arasında araçların geçişine izin verilmeyecek” denildi.

Haberin Devamı