Gündem Tatilin son günü yollarda geçti

Tatilin son günü yollarda geçti

05.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz’deki turistik yerlerde, Anadolu’nun çeşitli illerinde geçirenler, evlerine dönüşü son güne bırakınca yollarda yine yoğunluk oluştu. Hem karada hem havada hem denizde trafik yaşandı

Tatilin son günü yollarda geçti

10 günlük bayram tatilinin bitmesiyle birlikte önceki gün başlayan trafik yoğunluğu dün de sürdü. Dönüşü son güne bırakanlar, Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde İstanbul yönünde yoğunluğa neden oldu. Anadolu Otoyolu’nun İstanbul yönü İzmit kesiminde, Gültepe rampası mevkisinde yolun iki şeride düştüğü bölgelerde zaman zaman araç yoğunluğu yaşandı. Yoğunluk bazen Alikahya mevkisi ve Kandıra gişelere kadar uzandı. Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafiğin yer yer durma noktasına geldiği görüldü. Otoyolun Ankara yönü ile Osmangazi Köprüsü’nde ise ulaşım normal olarak seyretti. TEM’in Bolu kesiminde İstanbul yönünde özellikle otoyolun Çaydurt ve Elmalık kesimlerinde yoğunluk oluştu. Akıcı yoğunluk, Bolu Dağı Tüneli çıkışında da devam etti. Tatilin son gününde sürücüler TEM’in Bolu kesiminde sıkıntı ile karşılaşmadan yola devam etti.
Kazalara müdahale
Kurban Bayramı tatilinin son günü Tekirdağ, Çanakkale, Avşa ve Marmara adalarındaki tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ - İstanbul kara yolunda yoğunluk yaşandı. Yolda zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşurken, İstanbul-Tekirdağ yönünde ise ulaşım normal seyretti. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, tatilden dönenler için kara yollarında oluşturdukları kontrol noktalarında denetimlerini artırdı. Ekipler, bazı noktalarda meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına müdahale etti.
Tatili şehir dışında geçiren İstanbulluların dönüş için tercih ettiği İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) Bandırma -İstanbul/Yenikapı seferlerini gerçekleştirdiği Bandırma Feribot İskelesi’nde de yoğunluk vardı. İzmir ile Balıkesir’in Ayvalık ve Edremit ilçeleri gibi tatil merkezlerinden İstanbul’a dönenlerin yoğunluğu, Bandırma’nın girişinde de uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. İDO ise vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için karşılıklı sefer sayısını 13’e çıkardı. Bandırma’dan İstanbul’a 7 hızlı feribot ve 6 deniz otobüsü seferleriyle yaklaşık 9 bin 400 yolcu ve bin 400 aracın taşınmasının planlandığı bildirildi.
Bodrum’dan dönüş
Tatillerini Bodrum’da geçirenler de cumartesi günü başlattıkları dönüş yolculuğuna dün devam etti. Bodrum’un çıkışındaki Kıbrıs Şehitler Caddesi ile Emin Anter Bulvarı ve Yokuşbaşı Mahallesi’nde uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 320 bin otomobilin giriş yaptığı ilçede otogar ile Milas-Bodrum Havalimanı’nda ek seferlerle sıkıntı yaşanmadı. Otomobiller, Milas-Bodrum arasındaki 48 kilometrelik karayolunda kuyruk oluşturdu. Datça, Marmaris ve Fethiye’ye ulaşım sağlanan karayollarında da tatilin son gününde dönüş trafiği yoğunlaştı.

TEM Otoyolu İstanbul istikameti Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar devam etti. Bekirdere rampasında oluşan yoğunluk nedeniyle yaklaşık 5 kilometrelik konvoyda araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Trafikte yaşanan yoğunlukta yol verme nedeniyle zaman zaman sürücüler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Topçular yoğun

Yalova’daki Topçular Feribot İskelesi’nde zaman zaman araç yoğunluğu yaşandı. Osmangazi Köprüsü’nde ve bağlantı yollarında ise trafiğin akıcı olduğu görüldü.

Atatürk Havalimanı tıklım tıklım

Tatil dönüşü nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda İç Hatlar Geliş ve Dış Hatlar Geliş terminallerinde yoğunluk oluştu. Polisin, dış hatlar geliş katındaki pasaport kontrol bankolarını açık tutması, uzun kuyrukların yaşanmamasını sağladı.

30 bin kişilik ilçe 300 bin kişiyi ağırladı

“Marmara’nın Bodrum’u” olarak bilinen Yalova’nın Çınarcık ilçesi 30 bin olan nüfusunu bayramda ona katladı. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden gelenler, Çınarcık’ta sahilleri doldurdu. Çınarcık Belediye Başkanı CHP’li Avni Kurt, “Kurban Bayramı’nı bereketli geçirdik.
Normalde yaz sezonunda 200 bin tatilciyi ağırlıyorduk. Kurban Bayramı’nda bu sayı 300 bine çıktı. Esnaf memnun, sezon hareketli geçiyor” dedi. Mavi bayrağı bulunan Çınarcık, Teşvikiye beldesindeki kum plajıyla göz doldurdu. Tatilciler gündüz güneşlenip yüzerken, akşam sahilde eğlenerek vakit geçirdi. l SÜHEYLA GÖZDERELİLER DHA