Gündem Tatlıses davasında olay

Tatlıses davasında olay

26.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İbrahim Tatlıses’i öldürmeye azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Abdullah Uçmak hâkimin uyarısına rağmen sanatçıya mahkemede küfredince duruşmadan men edildi

Tatlıses davasında olay

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün görülen türkücü İbrahim Tatlıses’e ilişkin silahlı saldırı davasının ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Murat Alagöz, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Abdulvahap İş, Ruşen Mahmutoğlu, Bülent Altun ve Yunus Ayık ile tutuksuz sanıklar Cengiz Güney, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız hazır bulundu. Olay sırasında başından yaralanan ve aylardır tedavisi devam eden Tatlıses ile yaralanan şoförü Hakan Çalışkan ve asistatı Buket Çakıcı duruşmaya katılmadı.
Uçmak’ın savunmasında Müslüman olduğunu belirterek, “Bizim inancımıza göre savcı, polis, hakim Allah’ın üç sıfatını temsil eder. Allah da insanlara üç melek tahsis etmiştir.
Bunlardan birisi vadesi dolanlar için Azrail’dir” deyince Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan, “Dini şeyleri geç” uyarısında bulundu.

‘11 aydır ülkeyi yönetiyor’
Uçmak, “Burada şerefsiz bir terör örgütü üyesi olarak yargılıyorsunuz beni. Savcı, saçma sapan bir iddianame hazırlamış. 11 aydır bu ülkeyi şerefsiz İbrahim Tatlıses yönetiyor” deyince Başkan Demircan, “Burası kimseye hakaret etme meydanı değil. Sözlerini ona göre seç. Seni bu salondan çıkarırım.
Duruşmaya da ara veririm” uyarısında bulundu. Uçmak, “Ben buralara 15 yıldır gelip giden adamım. Atsan da atmasan da söyleyeceklerim var” karşılığını verdi. Bunun üzerine Başkan Demircan duruşmaya ara verdi. Bu sırada izleyici bölümünden Uçmak’a yönelik küfürler edildiği duyuldu. Aranın ardından Demirci, Uçmak’ın duruşmadan men edildiğini açıkladı. Uçmak, jandarma eşliğinde salondan çıkartıldı.

Haberin Devamı

Tatlıses davasında olay

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Abdullah Uçmak, jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.