Gündem Tatlıses’e saldırı talimatı PKK’dan!

Tatlıses’e saldırı talimatı PKK’dan!

04.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırının PKK’nın talimatıyla gerçekleştirildiği tespitine yer verildi

Tatlıses’e saldırı talimatı PKK’dan

Türkücü İbrahim Tatlıses’in 14 Mart’ta saldırıya uğramasıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yaklaşık 9 aydır yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Akkaş’ın hazırladığı iddianame, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylanarak, 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, avukat Ruşen Mahmutoğlu, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal, Coşkun Yıldız’ın “şüpheli” sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Uçmak’ın “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, Uçmak’ın ayrıca “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek”, “olası kasıtla kasten öldürmeye teşebbüs etmek”, “tehdit” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

7 kişiye ‘ağır müebbet’
Saldırının PKK’nın talimatıyla gerçekleştirildiği yönünde tespitlerin yer aldığı belirtilen iddianamede, şüphelilerden Nihat Şimşek, Çoşkun Yıldız, Emin Birdal, Abdulvahap İş ve Bülent Altun dışındaki 7 kişi hakkında, “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörüldüğü, 5’i hakkında da “terör örgütüne üye olmak” suçundan ceza istendiği öğrenildi. Mahkeme, 15 gün içinde iddianameyi inceleyerek, kabulü ya da savcılığa iadesi yönünde bir karar verecek.

Haberin Devamı

13 yıllık husumet
İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011’de Maslak’taki Nurol Plaza’da gerçekleştirilen bir program çekimine katıldıktan sonra aracına bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Mermilerden biri Tatlıses’in başına isabet ederken, yanında bulunan asistanı Buket Çakıcı da yaralandı. Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Uçmak ile Tatlıses arasında 13 yıllık bir husumet var. Ünlü türkücünün kavgalı olduğu eski menajeri Hasan Bora’nın ofisi 23 Ocak 1998’de Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlı ve adamları tarafından basıldı. Bora’yı ziyarete gelen Uçmak saldırı sırasında ayağından yaralandı. Uçmak, kan parası isteyerek Tatlıses’i tehdit etti ve 19 Mayıs 1998’de otomobilini kurşunladı. 22 Ağustos 1998’de kurşunlanan Uçmak, 5 Ocak 1999’da Bora’yı silahla yaraladı. Barıştıkları yönünde haberler çıkan Tatlıses ile Uçmak’ın arası yeniden açıldı. 2002’de Uçmak ve adamları, Tatlıses’i tehditten tutuklandı. 13 Aralık 2003’te ise, Uçmak’ın adamları Tatlıses’e suikast hazırlığı yaparken yakalandı. Uçmak, bu suç nedeniyle girdiği cezaevinden 6,5 yıl yattıktan sonra Eylül 2010’da çıktı.