Gündem Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin iddianame kabul edildi

Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin iddianame kabul edildi

18.11.2011 - 17:46 | Son Güncellenme:

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tatlısese yönelik saldırıya ilişkin iddianame kabul edildi

İstanbul Özel Yetkili 17. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkücü İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırı iddianamesini kabul etti. İlk duruşma 25 ile 26 Ocak 2012’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı’nın müşteki olduğu iddianamede, Abdullah Uçmak Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek ,Ruhşen Mahmutoğlu, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız şüpheli olarak yer alıyor.

Uçmak, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermiler ile Bıçak Taşınmak ve Bulundurmak, Azmettirmek Suretiyle Kasten Nitelikli Adam Öldürmeye teşebbüs etmek, Varsayılan Suç Örgütünün Korkutucu Gücünden Yararlanarak Silahlı Tehdit ile suçlanıyor.