Gündem Tek oy alan aday YÖK listesine girdi

Tek oy alan aday YÖK listesine girdi

19.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığında cuma günü toplanan YÖK Genel Kurulu’nda bir yılı aşkın süredir gündemde bulunan Giresun Üniversitesi’ndeki “rektörlük” sorunu ele alındı.

Tek oy alan aday YÖK listesine girdi

Rektörlük seçimiyle ilgili mahkeme kararı uyarınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulmak üzere yeni rektör adayları listesi hazırlandı. YÖK, 3 kişilik listeye 19 aydır 2 oyla üniversitede “rektör vekili” olarak görevlendirdiği Prof. Dr. Yılmaz Can’ı koymadı. Yerine 1 oy alan aday girdi.
En çok oy olan 2 aday yine liste dışı kaldı. Habertürk’te dün yer alan habere göre yeni liste hazırlamasına neden olan olayların geçmişi 21 ay öncesinde.

2 oyla rektör vekili
Rektörün emekli olmasıyla 18 Haziran 2010’da üniversitede seçim yapıldı. Prof. Halil İbrahim Bahar 31, Prof. Mustafa Türkmen 29, Prof. Aygün Attar 21, Prof. Ayhan Bölük 4, Prof. Yılmaz Can 2 ve Prof. Murat Teker 1 oy aldı. YÖK, Köşk’e göndereceği listede en yüksek oy alan iki adayı eleyip, seçimden üçüncü çıkan akademisyenle 4 ve 2 oy alanları koydu.
Hukuk durdurdu
2 oyla listeye giren Can çekildiğini açıkladı. Ancak, Can 6’şar aylık sürelerle 3 kez rektör vekili olarak atandı. Ancak, vekalet 6 aydan fazla olamıyordu.
Ankara 4. İdare Mahkemesi “yürütmeyi durdurma kararı” verdi ve ‘Hukuka uy, seçilmiş adayların içinden birini listeye koy’ denildi.
YÖK mahkemenin kararına uymak zorunda kaldığından 16 Mart’taki Genel Kurul’da 18 Haziran’daki seçim sonuçlarına göre yeni liste oluşturdu. Yeni listede seçimden 21 oy alan Aygün Attar birinci, 4 oy alan Ayhan Bölük ikinci ve seçimde 1 oy alan Murat Teker üçüncü sırada yer aldı. Listede Can yer almadı.