Gündem Tek ‘tık’la internetten akustik konser keyfi

Tek ‘tık’la internetten akustik konser keyfi

18.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnternet televizyonculuğunun yükselişe geçtiği dönemde müzisyen performanslarını izleyiciyle buluşturan ‘Evden Uzakta’ projesi Türk müzisyenlerle çalışıyor. Jehan Barbur, Yasemin Mori, İlhan Erşahin’in akustik performanslarına Netd.com’dan ulaşmak mümkün...

Tek ‘tık’la internetten akustik konser keyfi

Müzisyenlerin İstanbul’un çeşitli semtlerinde sergilediği akustik performanslarına yer veren bir program “Evden Uzakta”. Jehan Barbur’u Heybeliada’da, Ceylan Ertem’i Garipçe’de, Yasemin Mori’yi Kınalıada’da ve İlhan Erşahin’i Karaköy’de en doğal halleriyle şarkılarını icra ederken kameraya alan program, internetten izleniyor. Evden Uzakta, online televizyon kavramının dünyada yeni yükselişe geçtiği bir dönemde internetten yayınlanması ve sanatçıların performanslarına odaklanmasıyla farklı bir müzik programcılığına işaret ediyor. Performanslar Netd.com adresimden izlenebiliyor.
Evden Uzakta’nın yönetmeni ve yapımcılarından Levent Sevi, programın İKSV ve Babylon’a konser için gelen yabancı şarkıcıların sokak performanslarının kaydedildiği “Long Way Home” projesine uzandığını söylüyor. Bu projenin televizyon yayını formatına dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Evden Uzakta, bu sefer Türkiyeli müzisyenleri kayıt altına alıyor. Levent’e göre programın adının ‘Evden Uzakta’ olmasının sebebi, “müziği stüdyo ortamından ve konser alanlarından çıkarmak, başka bir ortamda kaydetmek” düşüncesinden kaynaklanmakta.

Sunucu yok, soru yok, sadece müzik
“Programın ismi biraz da kendi yaşantımdan ileri geliyor. Ben de evden uzakta olduğum için... Müzisyenler de çoğu zamanını evlerinin dışında geçiriyor. Konserler, turneler, yabancı sanatçılar için başka ülkelere gitmelerinin gerekmesi, tam da bu ada uygun” diyen Levent, programın formatını belgesele benzetiyor: “Sunucu yok, soru yok, sadece müzik var. Müzisyenlerin sohbetleri, doğal halleri, eşyalarını taşımaları; o an ortamda ne varsa onu kaydediyoruz.”
Sadece 20-25 dakika süren ve tamamen doğaçlama olan Evden Uzakta, müzisyenlerin dört şarkısına yer veriyor. Program internetten 500-600 bin kadar izleyiciye ulaşmış. Şimdiye kadar 11 sanatçının katıldığı yapıma bundan sonra konuk olacak kişiler arasında Can Bonomo, Mabel Matiz, Babazula, 123, Replikas, Kardeş Türküler gibi çok sayıda isim var. Levent ve programın diğer yapımcısı Asena Bulduk, bundan sonra konuk etmek isteyecekleri sanatçılar arasında Tarkan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Erkan Oğur’u sayıyor. Yaşasaydı Evden Uzakta’da en çok ağırlamak isteyecekleri isim ise Ahmet Kaya.
Toplamda 4 kişiden oluşan genç bir ekibi var Evden Uzakta’nın. Boğaziçi Üniversitesi tarih bölümünden mezun olan Levent, okulu bitirdikten sonra farklı projelerde yapımcı olarak görev almış. Asena da Milano’da tamamladığı görsel iletişim tasarımı eğitiminin ardından Türkiye’ye dönmüş.
Krek Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra şimdi de Bilgi Üniversitesi’nde sinema bölümünde yüksek lisans yapıyor. İkisi için de Evden Uzakta, sinema ve müziğe duydukları ilginin buluşma noktası. Formatı dolayısıyla akustik müziğe yer veren programın sanatçılar tarafından da tercih edildiğini aktaran ekip, heyecanla gelecek programlar için hazırlanıyor.