Gündem Tekme-yumruk havada uçuştu

Tekme-yumruk havada uçuştu

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Ak Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran gözaltına alınınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren tweet’ler attı. 2. gözaltı kararı sonrası avukatla kavga etti. Adliyede de saldırıya uğradı

Tekme-yumruk  havada uçuştu

Eski Ak Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran, bir soruşturmada ifade vermediği için hakkında çıkarılan yakalama kararı çerçevesinde önceki gece Beyoğlu’nda kaldığı otelde gözaltına alındı. Gözaltındayken sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren tweetler attığı iddia edilen İşbaşaran hakkında ikinci gözaltı kararı çıkarıldı. Karakolda ve adliyede saldırıya uğrayan İşbaşaran, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
İşbaşaran’ı karakolda darp ettiği öne sürülen kişinin ise Sedat Peker’in avukatı olduğu öne sürüldü. Hakkındaki soruşturmayla ilgili ifade vermediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan İşbaşaran, önceki gün yurtdışından gelip yerleştiği otelde gözaltına alındı. İddialara göre İşbaşaran gözaltındayken Twitter’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerikli mesajlar attı. Bunun üzerine Erdoğan’ın avukatlarının şikayetiyle İşbaşaran hakkında 2. gözaltı kararı çıktı. Gece 03.00’te Beyoğlu Polis Merkezi’ne gelen bir avukat İşbaşaran’la görüşmek için odaya girdi. İşbaşaran ile avukat yumruklu kavga etti.

Haberin Devamı

Adliye girişinde de saldırı
İstanbul Adalet Sarayı’na götürülmek için polis merkezinden çıkartılan İşbaşaran protesto edildi. 100 kişi, ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak, “Hepimiz Tayyibin askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Protestocular İşbaşaran’ın bindirildiği otomobile de yumurta attı. Feyzi İşbaşaran, adliye girişinde de 2 kişinin saldırısına uğradı. Tekmeli yumruklu saldırıya uğrayan İşbaşaran’ı polisler ve özel güvenlik görevlileri korumaya çalıştı. 2 saldırgan gözaltına alındı. İfadesinin ardından İşbaşaran, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşbaran’ın ifadesinde bazı tweetleri yazdığını kabul ettiği ancak Cumhurbaşkanı ile ilgili yazılan tweetleri kendisinin yazmadığını söylediği öğrenildi. İşbaşaran’a yurt dışına çıkış yasağı koyuldu.
İşbaşaran’ın savcılık ifadesinde, Twitter’de yazdıklarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiği ve bir kısmını ise yazmadığını iddia ettiği öğrenildi. Başaran’ın, “Yazdıklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanına değil de Adnan Oktar’a yazdım” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Sedat Peker’den yazılı açıklama

İşbaşaran’a karakolda saldırdığı öne sürülen avukat Barbaros Aslan iddiayı yalanladı. Aslan, İşbaşaran gözaltındayken karakolda olduğunu doğruladı ancak kendisinin darp olayıyla ilgisinin bulunmadığını, buna ilişkin bir kamera kaydı veya görgü tanığının da bulunmadığını söyledi. Aslan’ın Sedat Peker’in avukatı olduğunun duyulmasının ardından da Peker bir yazılı açıklama yaparak, şunları söyledi:
“Avukatım Barbaros Aslan, dün gece (pazar gecesi) saat 02.00’de Taksim Polis Karakolu’na avukat olarak gitmiş, Elazığ eski milletvekili Feyzi İşbaşaran ile avukat olarak görüşme yapmıştır. Bulundukları odada yalnız oldukları bir anda Feyzi İşbaşaran kafasını duvarlara vurmak suretiyle kendisini yaralamış, avukatım Barbaros Aslan hakkında kendisini darp ettiği iddiasıyla şikayette bulunmuştur. Avukatım vasıtasıyla benim de ismimi olaya karıştıraram, zannımca farklı mecralara çekmek için böyle bir oyun tertiplediklerini düşünüyorum.”

Yazarlar