Gündem Tekzip

Tekzip

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nin 23.05.2016 günlü internet sitesi haberinde “ADINA AÇILAN ‘LEZBİYEN’ HESABI KIZINDAN ETTİ” başlığıyla verilen haberde, haber içeriğinde Güneş GÜRLÜ’nün iddiaları dışında başka bir somut vakıa olmaksızın görülmekte olan bir dava hakkında yapılan haber ve içerikleri, somut maddi gerçeklere hiçbir biçimde uygunluk arz etmemektedir.

Tekzip

14.09.2012 tarihinde Çal Asliye Hukuk Mahkemesinde Aile mahkemesi sıratıyla açmış olduğumuz velayetin değiştirilmesi davasında; davalı annenin müşterek çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılayacak, manevi ve ahlaki gelişimi ile ilgilenecek yeterlilikte ve vasıfta olmadığını belirterek müşterek çocuğun kişisel gelişimini olumsuz etkileyeceğinden velayetin değiştirilmesi talep edilmiştir. Bu iddiaları destekler nitelikte dinlenilen tanık beyanları ve sosyal hizmet uzmanlarının görüşü alınarak 26.05.2014 tarihinde 2012/185 E 2014/125 K sayılı ilamıyla davamız kabul edilmiştir. Ancak Yargıtay incelemesi sonucunda ise velayetin değiştirilmesi yerine velayetin kaldırılmasına karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir. Yerel mahkeme tarafından daha önceki kararının değiştirilerek velayeti annede olan çocuğun velayet hakkı tarafıma verilmiş ancak anneyle de kişisel ilişkinin kurulması yönünde yeni bir karar hükmedilmiştir. Samimi olarak daha önce savcılık makamına belirtmiş olduğum üzere söz konusu facebook hesabını ben açmadım. Sonuç olarak davamızın kabul edilerek velayetin değiştirilmesi davasında lezbiyen olduğu yönünde bir beyanımız olmadığı gibi yargımala aşaması devam ederken delil olarak sunmuş olduğum fotoğrafları ibraz etmemiş olsam dahi dava lehimizde sonuçlanacağı yargılama süreci incelendiğinde görülecektir.
Güneş Gürlü tarafından iddia edilen hususların hiç biri gerçeği yansıtmamakla birlikte hatta söz konusu fotoğraflar inkâr edilmemiş bilgisayarından gizli bir şekilde alınarak sahte hesaplarda kullanıldığı hususu beyan edilmiştir. Söz konusu sahte hesap ile ilgili yapılan soruşturma ve kovuşturmada yapılan incelemelerde suçsuz olduğum ispat edilmiştir.
Bahsi geçen konularda çocuğumun annesi ile olan iletişimini herhangi bîr şekilde engel olmadım son derece hassas, etik kurallara sahip olmam yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberler, her şeyden evvel basın ahlakı ve çalışma ilkelerine aykırılık teşkil etmekte olup, anılan sözde haberleri barındıran yayınlar hakkında her türlü hukuksal başvuru yollan sonuna kadar kullanılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.