Gündem Telefonları kilitleyen 1 Nisan şakaları! Eyfel Kulesi taşınıyor... Çiftçiler ağaçtan spagetti topluyor!

Telefonları kilitleyen 1 Nisan şakaları! Eyfel Kulesi taşınıyor... Çiftçiler ağaçtan spagetti topluyor!

01.04.2022 - 11:12 | Son Güncellenme:

1 Nisan, dünyanın farklı ülkelerinde ve kültürlerinde, insanların birbirlerine yaptıkları bir şaka günü olarak her yıl kutlanıyor. Basit bir şakaya maruz kalabileceğiniz gibi üstünde oldukça düşünülmüş bir şaka da karşınıza çıkabilir. Bugün tetikte olmakta fayda var. 1 Nisan’da bireysel şakaların yanı sıra basın yayın çalışanlarının şaka olduğu sonradan anlaşılan haberlerle de karşılaşabilirsiniz.

Telefonları kilitleyen 1 Nisan şakaları Eyfel Kulesi taşınıyor... Çiftçiler ağaçtan spagetti topluyor

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr -1 Nisan'ın ilk kez 1582'de, Fransa'nın Jülyen takviminden Gregoryen takvimine geçiş yapmasıyla, ortaya çıktığı düşünülmekte. Jülyen takviminde 1 Nisan ile yeni yıl başlarken, Gregoryen takviminde yeni yıl 1 Ocak'ta başlar. Mart ayının sonundan 1 Nisan’a kadar yeni yılı kutlamaya devam edenlerle alay etmek için ortaya çıkan 1 Nisan şakaları günümüzde de etkisini koruyor.

Haberin Devamı

Telefonları kilitleyen 1 Nisan şakaları Eyfel Kulesi taşınıyor... Çiftçiler ağaçtan spagetti topluyor

PARİS’İN SİMGESİ EYFEL KULESİ TAŞINIYOR

Geçtiğimiz yıllarda, muhabirlerin yaptığı, ‘Eyfel Kulesi taşınıyor’ haberi büyük ses getirmişti. 1986 yılında  The Parisien gazetesi kulenin sökülüp, Paris’teki Euro Disney alanına götürüleceğini, Eyfel Kulesi’nin yerine ise 1992 Olimpiyat oyunları için bir stadyum inşa edileceğini yazmıştı.

LONDRA SAAT KULESİ DİJİTAL OLUYOR

1980'de BBC, Big Ben'in dijital bir saate geçeceğini bildirdi. Bunu duyan insanlar duyuru karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öyle ki Londra saat kulesinin dijital olacağını öğrendikleri anda şikayet etmek için telefonlarına sarıldılar ve hatları kilitlediler.

Yine 1980'de BBC servisi, saat ibrelerinin onlarla iletişime geçen ilk 4 dinleyiciye satılacağını duyurdu. Atlantik okyanusunun ortasında bulunan bir Japon balıkçı, bunu duyup hemen BBC'ye başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

VOLKSWAGEN İSMİNİ DEĞİŞTİRİYOR. O ARTIK VOLTSWAGEN

Yakın tarihli bir Volkswagen şakasına bakacak olursak, Alman otomobil üreticisi ABD'de adını 'Voltswagen' olarak değiştirdiğini açıklayan bir basın açıklaması yayınladı. Bu değişikliğin de elektrikli araba yapma çabalarını vurgulamak için olduğunu söyledi. Volkswagen tarafından “66'nın adınızı değiştirmek için alışılmadık bir yaş olduğunu biliyoruz, ancak biz her zaman gençtik. Voltswagen ile tanışın, ”yazılı bir tweet atıldı. Ancak şirket daha sonra bunun çok erken sızdırılan bir 1 Nisan şakası olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Telefonları kilitleyen 1 Nisan şakaları Eyfel Kulesi taşınıyor... Çiftçiler ağaçtan spagetti topluyor

AĞAÇTA SPAGETTİ YETİŞİYOR

1957'de BBC, oldukça popüler olan ‘ağaçta spagetti’ 1 Nisan şakasını yaptı. BBC’de, İsviçre'de bir ağaçtan spagetti toplayan çiftçilerle ilgili sahte bir haber yayınladılar. Pek çok insan bu şakaya kandı ve spagetti ağaçlarından birini satın almak için BBC ile temasa geçti. Telefonları kilitlenen BBC, yaptıkları bu haber sonrası o kadar çok talep aldılar ki, bunun sadece bir şaka olduğunu ertesi gün açıklamak zorunda kaldılar.

TWİTTER’DA ÜNLÜ HARF KULLANMAK İÇİN ÜCRET ÖDENECEK

2013 yılında Twitter yeni servislerinden birinin adının ‘Twttr’ olduğunu ve sadece ünsüz harflerle tweet atılabileceğini duyurdu. Sesli harfleri eleyerek daha verimli bir iletişim kurulacağını söyleyen şirket, sesli harf satın almanın da 5 Dolar olduğunu duyurmuştu.